Boasson Hagens lagkamerat mistenkes for doping

Jonathan Tiernan-Locke har trukket seg fra alle ritt.

MISTENKES: Jonathan Tiernan-Locke kunne vise til en rekke gode resultater i året som gikk. Nå mistenkes han for å ha dopet seg. Foto: AFP PHOTO / BORIS HORVAT
MISTENKES: Jonathan Tiernan-Locke kunne vise til en rekke gode resultater i året som gikk. Nå mistenkes han for å ha dopet seg. Foto: AFP PHOTO / BORIS HORVATVis mer

Sky-rytteren Jonathan Tiernan-Locke mistenkes for brudd på dopingbestemmelsene av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI).

Han vant flere flotte seirer som temmelig ukjent rytter i 2012, men nå må han svare for og forklare seg om blodverdiene sine i dette året. Det er Sky-laget som melder dette, og det blir også meldt at rytteren har trukket seg fra alle ritt så lenge undersøkelsene pågår.

Etter de mange flotte resultatene i 2012-sesongen, der han vant Tour of Britain, Tour de Haut Var og Middelhavet rundt samt klarte en 19.-plass i VM, har han kjørt helt anonymt som Sky-rytter denne sesongen.

Det har ført til at UCI har gransket det biologiske passet hans, og nå må han forklare seg om det som er gjort av funn. Det skal være store forskjeller på de verdiene som er funnet i år og de som ble påvist på høsten i 2012.

(NTB)