Boasson Hagens lagkamerater utsatt for sabotasje

- Bare flaks at ingen ble skadet.

SABOTERT: Edvald Boasson Hagen og Chris Froome sammen på den femte etappen i Tour de France. To av deres lagkamerater ble utsatt for sabotasje med tegnstifter på etappen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
SABOTERT: Edvald Boasson Hagen og Chris Froome sammen på den femte etappen i Tour de France. To av deres lagkamerater ble utsatt for sabotasje med tegnstifter på etappen. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Det var nok en dramatisk dag i Frankrike da den femte etappen av årets Tour de France gikk fra Cagnes-sur-Mer til Marseille.

Men heller ikke i dag gikk det smertefritt for seg.

16 kilometer før mål gikk flere i hovedfeltet i en større velt, og på oppløpet var det også en rekke ryttere som fikk et ublidt møte med asfalten.

Kun flaks
Likevel gikk det etter forholdene bra med alle i dag, men ifølge Team Sky var det bare hell.

I en pressemelding fra laget til Edvald Boasson Hagen, kom det i dag frem at to av Sky-rytterne hadde vært utsatt for sabotasje på dagens etappe.

- Richie Porte og Gerraint Thomas punkterte begge i dag, og da vi inspiserte dekkene etter målgang fant vi tegnstifter i dem. Det var bare flaks at ingen ble skadet, sa Skys sportsdirektør, Nicolas Portal.

Ikke alene
Skal vi tro Portal, var heller ikke Sky det eneste laget som fikk erfare dette problemet i dag.

- Såvidt jeg vet, var det flere andre lag som var utsatt for det samme, men heldigvis gikk det bra med alle, sa han.

Sportsdirektøren var også påpasselig med å sende litt skryt i retning Boasson Hagen for hans innsats på oppløpssiden i dag.

- Edvald kjørte utrolig godt i dag. Han var helt alene, men likevel slo han spurtere som Andre Greipel og Peter Sagan - det er imponerende, avsluttet Portal.

TEAM SKY: Team Sky melder i dag om at to av deres ryttere ble utsatt for sabotasje på dagens etappe. Her fra tirsdagens tempo i Nice. Foto: AFP PHOTO / JOEL SAGET
TEAM SKY: Team Sky melder i dag om at to av deres ryttere ble utsatt for sabotasje på dagens etappe. Her fra tirsdagens tempo i Nice. Foto: AFP PHOTO / JOEL SAGET Vis mer