SENDES HJEM:  Edvald Boasson Hagens lagkamerat i Sky, Sergio Henao (t.h), blir sendt hjem til Columbia etter at han har avlagt unormale blodtester. Foto: REUTERS / Laurent Dubrule / NTB Scanpix
SENDES HJEM: Edvald Boasson Hagens lagkamerat i Sky, Sergio Henao (t.h), blir sendt hjem til Columbia etter at han har avlagt unormale blodtester. Foto: REUTERS / Laurent Dubrule / NTB ScanpixVis mer

Boasson Hagens lagkompis sendt hjem grunnet unormale blodverdier

- Våre eksperter hadde noen spørsmål.

(Dagbladet): Edvald Boasson Hagens lagkamerat i Sky, Sergio Henao, blir sendt hjem til Columbia.

Ifølge Sky er grunnen at syklisten har hatt noen tester som viser unormale blodverdier, sier Sky-sjef Dave Brailsford til lagets hjemmeside.

Tatt ut av rittprogrammet - I vår siste månedlige gjennomgang, hadde våre eksperter noen spørsmål vedrørende Sergios utenfor-konkurranse-prøver. Dette er tester som er gjennomført av anti-dopingmyndighetene, og vi trenger å forstå de bedre, sier Sky-sjefen.

Laget skriver at 26-åringen nå er tatt ut av Skys rittprogram, og blir sendt hjem til Columbia, hvor han skal gjennom ytterligere testing.

Sky oppfordrer til at det ikke burde trekkes forhastede konklusjoner, og presisererer at de ønsker å vite mer om ryttere som er født i høyden og påvirkningen på blodverdiene.

Henao er født i Rionegro, som ligger på over 2000 meters høyde i Colombia. Han vil nå gjennomgå et forskningsprogram igangsatt av Sky.

- Sergio er født og oppvokst i høyden, og drar hjem om vinteren, hvor han lever og trener på ulike høyder. Vi har forsøkt å finne ut så mye vi kan om effekten av dette, men forståelsen begrenses av mangelen på forskning på ryttere som er født i høyden, forklarer Brailsford.

Uavhengig forskning - Derfor vil vi sette i gang et forskningsprogram ledet av uavhengige eksperter for å forstå effekten av det å være lengre perioder i høyden etter å ha vært ved sjønivå - særlig for de som er født i høyden, sier Sky-sjefen. 

Brailsford forteller at de uavhengige ekspertene vil benytte seg av WADA-godkjente laboritorium, og at Sky vil dele all informasjon fra programmety med WADA, Det internasjonale sykkelforbundet og det uavhengige anti-dopingbyrået CADF.

Sky opplyser at de tror Sergio Henao vil være ute i alle fall åtte uker.