Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Boasson Hagens seierssjanser glapp på siste kilometeren

Tilbake i storform i Dwars door Vlaanderen.

I FORM: Edvald Boasson Hagen viste god form i Dwars door Vlaanderen. Foto: Tim De Waele.
I FORM: Edvald Boasson Hagen viste god form i Dwars door Vlaanderen. Foto: Tim De Waele. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Edvald Boasson Hagen (Dimension Data) satt i femmannsgruppen som kjempet om seieren under WorldTour-rittet Dwars door Vlaanderen onsdag.

Etter godt samarbeid over to mil, ble det det et realt lureløp på de siste fem kilometerne.

Ingen klarte å komme seg avgårde før inne på den siste kilometeren. Da var det ingen som fulgte Yves Lampaert (Quick-Step) da han angrep.

Fjorårsvinneren forsvarte dermed seieren, mens Edvald Boasson Hagen ble satt i dødens posisjon inn på oppløpet.

Der ble han passert av Mike Theunissen og Sep Vanmarcke, mens nordmannen ble nummer fire.

Tøffe forhold

I regn og kjølige temperaturer rullet feltet ut av Roeselare onsdag formiddag, og tok fatt på de 180 kilometerne på tvers av Flandern, så bestialsk pepret med 12 berg. I disse begredelige forholdene gikk det ikke lenge før dagens første velt og avhoppere meldte seg. Damien Gaudin (Direct Energie), Rick Zabel og Baptiste Planckaert (begge Katusha-Alpecin) måtte alle kaste inn håndkleet tidlig.

Forhåndsfavoritter Oliver Naesen (Ag2r), Wout Van Aert (WB), Michael Valgren (Astana) smakte også asfalten underveis i rittet, førstnevnte skulle senere stå av. Det skulle også Elia Viviani (QuickStep).

Flere hederlige forsøk til tross, feltet kom seg godt igjennom langesonen før noen vesentlig inntraff, idet som var en meget rask innledning av rittet. Først da Astana sendte alle mann til pumpene i front av feltet, våknet rittet skikkelig til livet. De lyseblå forårsaket at flere måtte slippe feltet, før tingene roet seg noe ned da 12 bergene sto for tur.

Flust av angrep

Etter dagens fjerde hellingen skulle feltet sprenges, da BMC og QuickStep Floors begge mønstret i front for å sette et forrykende tempo med 65 kilometer igjen å sykle. Med rytterne spredt utover i mange grupper, var grunnlaget for en kaotisk og spennende finale lagt.

I hardkjøret så Tony Martin (Katusha-Alpecin) sitt snitt til å sige ifra i stigningen ved Kortekeer. Den tyske tempospesialisten fikk bare en lite ledelse, og skulle dessuten skli ut i en sving like før Taaienberg.

I den såkalte «Boonenberg» skulle Zdenek Stybar sprenge feltet på nytt med et gnistrende angrep, som dog ble kortvarig. Alejandro Valverde og Boasson Hagen ledet an i en mindre gruppe som innhentet tsjekkeren, mens Amund Grøndahl Jansen var godt synlig posisjonert i tredje gruppe ikke langt bak. Da disse to fusjonerte hadde vi to nordmenn med i første gruppe.

Boasson Hagen på offensiven

I bakken som fulgte deretter, dannet det seg en timannsgruppe hvor Boasson Hagen var blant de toneangivende rytterne. Dog kom det som var igjen av feltet opp til den habile frontgruppen. Da roet det seg før det virkelig eksploderte i Kruisberg.

Tiesj Benoot duret på det han var god for, og det var bare én mann som maktet å følge. Greg Van Avermaet holdt så vidt hjulet til Strade Bianche-vinneren opp den seige bakken.

Bak dem dannet det seg gruppe på 12-13 ryttere hvor Boasson Hagen igjen var representert.

Den belgiske duoen holdt forsåvidt god stand, men uten Quick-Step representert, ble det vanskelig for de to landsmennene.

Vanmarcke initierer vinnerbruddet

Med 25 kilometer igjen satte Sep Vanmarcke opp et durabelig tempo på brosteinen, og det ble luke da Gianni Moscon ikke maktet å følge. En gruppe dannet seg foran bestående av Vanmarcke, Mads Pedersen, Yves Lampaert og Mike Teunissen.

Boasson Hagen så alvoret, og gikk etter. Han kom seg så vidt opp, og samarbeidet kunne begynne i femmansgruppen foran.

Avstanden økte raskt, og de jobbet ikke godt sammen i gruppen bak. I Holstraat, dagens siste bakke, holdt kvintetten foran fortsatt sammen, og avstanden var på over halvminuttet.

I Nokereberg, dagens siste bakke, var avstanden enda høyere. Femmannsgruppen holdt sammen over bakketoppen, mens Van Avermaet og Benoot satte voldsom fart i gruppen bak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!