MELDER SEG TIL TJENESTE: Edvald Boasson Hagen melder seg til tjeneste i sommerens Tour de France etter å ha kommet seg gjennom Bayern Rundfahrt uten smerter. Nå er det opp til Sky-ledelsen om nordmannen blir med på laget. Her er han under tempoøvelsen under VM i fjor.Foto: Hans Arne Vedlog/Dagbladet
MELDER SEG TIL TJENESTE: Edvald Boasson Hagen melder seg til tjeneste i sommerens Tour de France etter å ha kommet seg gjennom Bayern Rundfahrt uten smerter. Nå er det opp til Sky-ledelsen om nordmannen blir med på laget. Her er han under tempoøvelsen under VM i fjor.Foto: Hans Arne Vedlog/DagbladetVis mer

Boasson melder seg Tour-klar

- Jeg har lyst til å sykle og er optimist.

|||35 dager før Tour de France, melder Edvald Boasson Hagen (23) seg klar for debut i den franske treukersturen.

Den tidligere akillesskadde sykkelproffen lunket gjennom lørdagens 27,8 kilometer individuelle tempoetappe i etapperittet Bayern Rundfahrt til tredje sisteplass. Og det var helt i henhold til planen for Sky-rytteren.

- Jeg fikk beskjed om å ta det helt med ro, og det gjorde jeg. Det er ikke hver gang jeg blir tredje sist på tempo, men det er ingen vits å risikere noe (tilbakefall på skaden), sa Edvald Boasson Hagen til NTB.

Rudsbygdingen, som normalt er en av verdens ypperste temporyttere, gjorde comeback i det tyske etapperittet etter to måneder på krabbegir treningsmessig. Betennelse i høyre akillessene spolerte vårsesongen.

- Hva nå med Tour de France?

- Jeg har lyst til å sykle og er optimist med tanke på Tour de France, men vet ennå ikke om jeg blir tatt ut i laget. Akillesskaden har jeg ikke kjent noe til i uken som er gått, slo Hagen fast.

Også på søndagens avsluttende etappe i Bayern blir det rolig sykling for nordmannens del. Så blir det en uke med trening før Tour-oppkjøringsrittet Dauphiné Libére (6.- 13. juni).

Ingen av de norske Sky-proffene hevdet seg på lørdagens tempoetappe. Lars Petter Nordhaug ble best på 72.-plass (3.01 minutter bak vinneren), mens Kurt Asle Arvesen tråkket inn til 81.-plass (3.27).

Boasson Hagen på 115.-plass endte 5.54 minutter bak vinner Maxime Monfort fra Belgia.

Tour de France starter i nederlandske Rotterdam lørdag 3. juli.

(NTB)