HENGER MED: Edvald Boasson Hagen er bare sekunder bak teten i sammendraget etter femteplass på andre etappe av Tour Down Under.Foto: SCANPIX/AFP/Mark Gunter
HENGER MED: Edvald Boasson Hagen er bare sekunder bak teten i sammendraget etter femteplass på andre etappe av Tour Down Under.Foto: SCANPIX/AFP/Mark GunterVis mer

Boasson nummer fem Down Under

Kjempet i teten på andre etappe.

Proffsyklist Edvald Boasson Hagen (24) tråkket inn til femteplass på 2. etappe av verdenstourrittet Tour Down Under onsdag.

Et solobrudd holdt til mål på etappen. Vinner William Clarke fra det australske UNI SA-laget stakk i tomannsbrudd etter 1,1 kilometer og hadde på det meste tolv minutters ledelse.

Sveitseren Martin Kohler i BMC-laget mistet troen på bruddet og slapp seg tilbake til hovedfeltet etter å ha sanket bonussekunder underveis på etappen. Det skulle han angre bittert på et par timer senere — selv om han likevel tok over sammenlagtledelsen.

Tasmanieren holdt til slutt unna alene på den 148 kilometer lange etappen med drøyt minuttet.

- Det var ikke helt etter planen at han skulle få gå inn alene. De fleste i feltet undervurderte ham nok ettersom det ikke var snakk om noen stor profil. Det kommer nok ikke til å skje igjen med det første. Jeg ser det som umulig å komme av gårde slik, sa Edvald Boasson Hagen til NTB.

I den jagende gruppen bak satt Boasson Hagen, som også måtte se seg slått av Michael Matthews, Simon Gerrans og Alejandro Valverde i motbakkefinalen. Samme trio er foran ham med få sekunder i sammendraget.

12 sekunder skiller opp til Kohler sammenlagt for rudsbygdingen.

- Spurten var vanskelig og tyngre enn jeg trodde på forhånd, og flere gode klatrere er i bra slag her. Det er lite som skiller før fortsatt vanskelige etapper, så det fins muligheter. Om formen er fin, er det mulig jeg forsøker skikkelig på nest siste etappe (lørdag). Jeg øyner fortsatt seierspallen til slutt, sa Boasson Hagen.

Clarke, som tok karrierens største seier, ble kjørt av på startetappen dagen før og er ikke i nærheten av sammenlagtledelsen.

Rittet vil trolig avgjøres på nest siste etappe lørdag. Årets første verdenstourritt avsluttes søndag.

(NTB)