Boasson og Kristoff knuffet før spurten

- Regner med vi fortsatt er venner.

NORSK DUELL: Mark Cavendish var suveren i spurten på dagens flate Tour de France-etappe. Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff ble henholdsvis nummer 2 og 6 etter en norsk knuffeduell før spurten. Foto: AP / Christophe Ena / NTB Scanpix
NORSK DUELL: Mark Cavendish var suveren i spurten på dagens flate Tour de France-etappe. Edvald Boasson Hagen og Alexander Kristoff ble henholdsvis nummer 2 og 6 etter en norsk knuffeduell før spurten. Foto: AP / Christophe Ena / NTB ScanpixVis mer

MARSEILLE (Dagbladet): Mark Cavendish var - ikke overraskende - i en helt egen klasse da årets femte Tour de France-etappe endte med massespurt langs stranda i Marseille i dag.

Briten fikk fantastisk støtte av Omega Pharma Quick-Step-laget, og var et godt stykke foran de andre over målstreken. Det gledelige med norske øyne er at Edvald Boasson Hagen spurtet inn til en knallsterk 2. plass, mens Alexander Kristoff ble nummer seks.

Norsk knuffeduell
Det de aller færreste fikk med seg i avslutningen var den lille norske duellen den siste kilometerne.

For mens sterke spurtere som Cavendish (Omega Pharma Quick-Step), André Greipel (Lotto Bellisol) og Peter Sagan (Cannondale) hadde godt støtte fra lagkompisene i avslutningen på den 228.5 kilometer lange etappen, måtte begge de to nordmennene gjøre hele jobben selv.

Og det første altså til at de havnet i litt småknuffing da det gjensto rundt en kilometer.

- Alex og jeg kjempa om det samme hjulet, men jeg regner med at vi fortsatt er venner. Jeg har ikke snakket med ham ennå, sier Edvald Boasson Hagen med et glis da han møter norsk presse rett etter målpassering.

- Det er gøy å kjempe med hverandre, så lenge vi ikke kjører hverandre i gjerdet. Dette var ikke noe mer enn vanlig knuffing. Det skjedde da det var rundt en kilometer igjen, sier 26-åringen, som i dag tok sin tiende pallplassering i Tour de France.

- Ryddig spurt
Edvald kaller dagens spurt «en av de ryddigere» så langt i Touren, men til tross for den imponerende prestasjonen i ettermiddag er ikke vinnerskallen helt fornøyd.

- Jeg er godt fornøyd med å ta 2. plass bak Mark (Cavendish), men du blir ikke huska for en 2. plass, sier Edvald.

- Det skulle vært en rimelig mye lenger spurt hvis jeg noen gang skulle klart å hente ham inn. Da skulle vi holdt på en stund, sier han om suveren «Cav».

God teknisk spurt
- Hva var forskjellen på dagens etappe og de andre, hvor du har havnet litt lenger ned på resultatlista?

- Forskjellen i dag var at jeg hadde hjulet til Mark, og at jeg hadde en bedre teknisk spurt. I de andre avslutningene har jeg kjempa mer alene.

Alexander Kristoff, som ligger på 3. plass i kampen om den grønne trøya, sa ikke noe om knuffingen med landsmannen, men han er skuffa over at han ikke lå i en bedre posisjon før spurten.

- Jeg er litt skuffa. Jeg var i en god posisjon, men da det var 500 meter igjen ble jeg passert slik at jeg ble blokkert, og da kunne jeg ikke sprinte som jeg ville. Jeg savner et tog, men sånn er det når hele laget er bygget rundt Rodriguez. Da blir det vanskelig, sier han.

• Også morgendagens 176,5 kilometer lange etappe, fra Aix-en-Provence til Montpellier bør kunne passe spurterne - og spesielt Mark Cavendish - svært godt.