I GOD FORM: Edvald Boasson Hagen hevet armene i været i triumf på Karl Johan forrige uke. Nå håper han på suksess i Belgia og Nederland. Foto: Scanpix / Kyrre Lien.
I GOD FORM: Edvald Boasson Hagen hevet armene i været i triumf på Karl Johan forrige uke. Nå håper han på suksess i Belgia og Nederland. Foto: Scanpix / Kyrre Lien.Vis mer

Boasson på femte i prologen

Forsvarer rittseier i Belgia og Nederland.

||| Glatte veier og vind gjorde at Edvald Boasson Hagen ikke tok unødvendige sjanser. Likevel ble det en god start på etapperittet i Belgia og Nederland.

Med femteplass på prologen, en 5,2 kilometer lang tempoetappe i Steenwijk tirsdag, fikk nordmannen en OK start på etapperittet han vant i fjor.

— Det er et greit utgangspunkt. Det var glatt og med mye vind og sånt, så forholdene ble vanskelige. Det var ikke vits i å risikere noe som helst, sa Boasson Hagen til NTB.

Han endte sju sekunder bak prologvinner Svein Tuft. Han sjokkerte de fleste med seieren.

— Den som risikerte mest var også sterkest i dag, men det var likt for alle sammen, sa Boasson Hagen.

Uten Wiggins
Nordmannens Sky-lag er uten Bradley Wiggins i rittet. Boasson Hagen regner med gode spurtopptrekk allerede fra onsdagen av.

— Vi har med oss et veldig sterkt lag. Vi er veldig gode på å kjøre opptrekk og det er forutsetningene for å lykkes her, sa nordmannen.

Med seier og bonussekunder onsdag kan han ta over ledertrøyen.

— Det kan bli mye sidevind og ganske åpent i starten. Det går sikkert et brudd som blir kontrollert, mente Sky-rytteren.

God form — Hva tror du om vinnersjansene?

— Formen er forholdsvis grei og jeg håper å gjøre det beste ut av det. Jeg håper formen bare bygger seg opp framover, sa Boasson Hagen til NTB.

Prologen ble en våt affære. Regnvær skapte krevende forhold, og Tuft overrasket de fleste da han syklet inn til seieren. Han henviste Jos Van Emden og Lars Boom til annen- og tredjeplass.

Boasson Hagen hadde blant annet ryttere som Geraint Thomas og Tony Martins like bak seg.

Kurt Asle Arvesen ble nummer 128 på prologen, 40 sekunder bak.

(NTB)