UTILNÆRMELIG: Ingen kunne hamle opp med Philippe Gilbert på avslutningen av dagens etappe i Eneco Tour.Foto: SCANPIX/EPA/JUAN HERRERO
UTILNÆRMELIG: Ingen kunne hamle opp med Philippe Gilbert på avslutningen av dagens etappe i Eneco Tour.Foto: SCANPIX/EPA/JUAN HERREROVis mer

Boasson sjanseløs mot uimotståelig Gilbert-avslutning

- Bør kjøre ham inn på tempoen.

Edvald Boasson Hagen var fornøyd med å ha begrenset tapet til Philippe Gilbert på torsdagens 3. etappe av sykkelrittet Eneco Tour.

Mulighetene for sammenlagtseier i rittet i Nederland og Belgia er fortsatt gode for den norske Sky-syklisten. Boasson Hagen hadde tolv sekunders forsprang på Gilbert før torsdagens etappe. Han tapte ni sekunder i de siste stigningene før mål, i tillegg til bonussekunder Gilbert sikret seg ved å vinne etappen.

Boasson Hagen anser avstanden på fem sekunder som fullt mulig å hente inn på fredagens tempoetappe.

— Det er en 14,7 kilometer lang tempo der det bør være mulig å kjøre inn de sekundene. Jeg håper på en god dag. Jeg ligger godt an, og målet for både meg og laget er at vi kan kjøre kontrollert å få seieren i rittet til slutt, sier Boasson Hagen til NTB.

Ventet rykk fra Gilbert Gilbert støtet fra konkurrentene i en stigning sju kilometer før mål, tok etappeseieren og overtok samtidig sammenlagtledelsen. Omega Pharma-rytteren er ekspert på kuperte etapper med tøffe avslutninger.

Torsdag brukte han spesialiteten sin for hva den var verdt og tok sin 15. seier på verdenstouren for året. Boasson Hagen kom i må på 9.-plass sammen med forfølgerne. Han hadde ikke krefter til å spurte om bonussekunder.

— Det var hardt og tøft å henge med da Gilbert rykket. Men jeg klarte å være noenlunde med og tapte ikke altfor mye, sier Boasson Hagen til NTB.

— Laget jobbet hardt med å holde meg i en bra posisjon fram til bunnen av bakken. Vi visste at Gilbert kom til å stikke. Det var bare et spørsmål om å være riktig plassert da det skjedde. Jeg klarte ikke helt å være med da han stakk, legger han til.

Rasch i velt BMC-rytter Taylor Phinney, som ledet rittet etter gårsdagens etappe, tapte ytterligere tid og falt nedover på sammenlagtlista.

Slovenske Grega Bole (Lampre) ble nummer to torsdag, mens Ben Hermans (Radioshack) kom på tredjeplass. Begge fikk samme tid som Boasson Hagen i mål.

Den andre norske rytteren i rittet, Gabriel Rasch var utsatt for et uhell rundt 18 kilometer før mål. Garmin-Cervélo-rytteren måtte i asfalten da feltet passerte i en trang passasje gjennom et tettsted. «Gabba» så ut til å ha fått en smell i det høyre kneet. Holeværingen veltet også i Polen rundt nylig og måtte da bryte rittet

(NTB)