SATT IKKE SOM DEN SKULLE: Kanskje var det varmen som spilte en rolle da Edvald Boasson Hagen ikke engang ble blant de femti beste under åpningstempoen i Utrecht. 28-åringen var uansett skuffet over egen prestasjon. FOTO: Heiko Junge, Scanpix
SATT IKKE SOM DEN SKULLE: Kanskje var det varmen som spilte en rolle da Edvald Boasson Hagen ikke engang ble blant de femti beste under åpningstempoen i Utrecht. 28-åringen var uansett skuffet over egen prestasjon. FOTO: Heiko Junge, ScanpixVis mer

Boasson skuffet etter åpningstempo

- Hadde håpet jeg var bedre.

UTRECHT (procycling.no): Før start satt en innbitt Edvald Boasson Hagen med kjølevest på ryggen og kjørte noen kraftfulle drag på temposykkelen.

Målet var helt klart å prestere under Tour de France-åpningen.

Det startet da også bra: Rudsbygdingen var 15 sekunder bak vinneren Rohan Dennis halvveis.

I målområdet kunne man merke at vinden tiltok underveis på åpningsetappen. I motvinden mot slutten endte også Boasson Hagens håp om en topplassering.

På de siste kilometerne tapte han mye.
 
Misfornøyd over streken Han var synlig misfornøyd da han passerte målstreken og forsvant rett inn på MTN-bussen i kokhete Utrecht.

Etter å ha summet seg litt, måtte 28-åringen bare innrømme at det ikke hadde gått helt som planlagt.

- Jeg hadde håpet at kroppen skulle fungere bedre enn den gjorde. Noen dager går det ikke som man håper.

- Mellomfornøyd eller misfornøyd?

- Jeg er ikke så veldig godt fornøyd, svarer Boasson Hagen til procycling.no.

- Hva er du misfornøyd med?

- Det føltes bra i NM og uka som har vært. Det er noe annet å bare trene. Dette var ikke som jeg håpet på, forteller mannen som tok begge trøyene under mesterskapet på Lillehammer før avreisen til treskolandet.

Drømte om topplassering Planen om få nordmannen i gul trøye var nok aldri reell. Men noe motvillig innrømmer han at håpet om en topplassering lå der.

- Drømmen var en topplassering, men jeg skjønner jo at dette er et nivå opp. Jeg hadde ikke forventet topp 3, men jeg håpet på et bedre løp, innrømmer han.

Til slutt ble det en 52.-plass, nesten minuttet bak den australske vinneren.

Usikkert hvem laget spurter for Det setter en strek over det sørafrikanske lagets mål om å låne ledertrøya i rittets første uke.

Under søndagens flate etappe mot Zélande er det ikke engang sikkert at det er lysluggen fra Rudsbygd som får sjansen mot slutten av dagen.

- Vi får se hvordan det blir i morgen med hva slags rolle jeg får. Vi har Tyler Farrar her også, og det er meningen at vi skal bytte på litt. Kanskje får han muligheten.

- Den gula trøya har aldri vært et mål. Det var en drøm, og den er lengre unna nå, innrømmer han.

Alexander Kristoff lyktes heller ikke spesielt godt under 13,8 kilometers temposykling i 37 varmegrader.

Han ble 71, 1:08 bak Rohan Dennis (BMC Racing). Tempohestene Tony Martin og Fabian Cancellara tok de to neste plassene.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!