Bob Bradley forberedte seg på ny kamp med Swansea, da han fikk meldingen: - Da visste jeg hva som ville skje

Bob Bradley (58) har skrevet et innlegg der han blant annet forteller om den siste tiden som manager i Swansea.

SPARKET: Bob Bradley fikk sparken i Swansea etter 85 dager. Foto: NTB Scanpix
SPARKET: Bob Bradley fikk sparken i Swansea etter 85 dager. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(FourFourTwo): Bob Bradley fikk bare 85 dager i sjefstolen på Liberty Stadium i Wales. Etter elleve kamper hadde Swansea-styret fått nok.

I et ferskt innlegg på The Players Tribune skriver Bob Bradley litt om hvordan han har hatt det som trener de siste årene. Han snakker om tiden som manager i USA, Egypt, Norge og Frankrike.

Den tidligere Stabæk-treneren forteller blant annet at han ble frarådet å ta Stabæk-jobben, fordi klubben sleit økonomisk og mange trodde bærumsklubben ville rykke ned. Som de fleste vet gjorde Bradley en meget god figur i Norge, og ledet blant annet Stabæk til en sensasjonell tredjeplass i Tippeligaen.

Men da han tok på seg den største oppgaven i karrièren, å lede Swansea i Premier League, gikk det fullstendig galt. Bradley rullerte mye på laget, og så aldri ut til å finne ut av hva som var hans beste ellever av spillerne han hadde til rådighet.

Bradley var den første amerikanske manageren i Premier League, og forteller at han visste hvor hardt det ville bli å etablere seg i den engelske ligaen.

Skuffet fans

Han ble ansatt da sesongen allerede hadde blitt sparket i gang, og hadde ikke fått tid til å jobbe med laget under oppkjøringen til inneværende sesong. Derfor gjaldt det å gradvis å forandre laget ved å implementere egne ideer.

Samtidig måtte han ta nok poeng til at spillerne fikk troen på prosjektet hans - og ikke minst ta nok poeng til at styret og fansen var fornøyde. Fansen var allerede forbannet på de amerikanske eierne, så det var ingen enkel oppgave å overbevise dem.

«Da jeg først ankom, møtte jeg en gruppe Swansea-supportere fra Swansea City Supporters' Trust. Jeg visste at de var skuffet over at de ikke hadde blitt rådført før jeg ble ansatt. Så jeg snakket med dem og sa: 'Jeg forstår at det er jobb som må gjøres, og jeg forstår hva denne klubben betyr for dere. Jeg er her for å gjøre det på en måte som gjør supporterne stolte over hva de ser på banen, og for å sørge for at relasjonen mellom klubben og de mest lojale supporterne er sterk'», skriver Bradley i The Players Tribune.

Etter 70 dager i klubben hadde Bradley middag med eierne og styreformannen. Møtet var preget av optimisme og selvtillit, etter at Swansea hadde slått Sunderland 3-0 på Liberty noen dager tidligere. Swansea hadde også tatt respektable åtte poeng fra åtte kamper under Bradley, og klubben hadde vunnet to kamper og spilt en uavgjort på de siste fire oppgjørene.

Større press

15 dager seinere skulle altså alt bli snudd på hodet. Det viser hvor fort ting snur i fotball. Swansea tapte to bortekamper, og plutselig så det ikke så lyst ut lenger.

Da Bradley ble intervjuet etter et 0-3-tap for Middlesbrough, ble alt mye verre. Han uttalte blant annet at Swansea måtte vise mer motstandsdyktighet «on the road». Engelskmenn foretrekker ordet «away». Det fikk folk til å ta til sosiale medier for å fortelle at amerikanske sportterminologier ikke hører hjemme i Premier League.

«Da vi kom tilbake til Liberty for å forberede oss til den neste kampen mot West Ham, visste jeg at presset var stort», skriver Bradley.

Det ble ikke akkurat mindre av at West Ham, som selv hadde slitt i den perioden, vant 4-1 i Wales. Alarmklokkene begynte for alvor å ringe.

«Som vanlig var jeg den første på treningsfeltet neste morgen. Min rutine var den samme. På morgenen var det restitusjon for spillerne som hadde startet kampen, og balltrening for de som ikke spilte. På ettermiddagen var det videoanalyser og forberedelser til neste kamp mot Bournemouth. Da jeg kom hjem den kvelden, fikk jeg en melding fra styreformannen som lød: 'Kan du møte meg på akademiet?'» skriver Bradley, som da skjønte hva som var i gjære.

«Da jeg fikk den meldingen, visste jeg hva som ville skje. Som de sier i Premier League, jeg fikk fyken», skriver Bradley.

Ny manager med suksess

Bradley mener at han aldri klarte å sette sitt preg på Swansea. Å gi det en identitet og personlighet. Han innrømmer også at han aldri klarte å finne riktig balanse mellom angrepet og forsvaret. Han sleit med å få spillerne til å spille med engasjement og glød.

Paul Clement tok over etter Bradley, og har fått sving på sakene igjen. Mens Bradley fikk med seg to seirer, to uavgjort og sju tap som manager, har Clement ledet klubben til fire seire på seks kamper etter at han tok over 3. januar.

Swansea har klatret fra nest-sisteplass på tabellen til 15. plass. Waliserne er i øyeblikket tre poeng over nedrykkstreken. Det gjorde blant annet at Clement ble kåret til månedens manager i Premier League i januar.

Bob Bradley har på sin side fortsatt ikke funnet seg en ny trenerjobb.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer