BØKKO OG BOB: Bob de Jong etter seier på 10 000 meter i VM i Tyskland i mars. Nå kan de Jong bli lagkamerat med Håvard Bøkko.Foto: SCANPIX/EPA/ANDREAS GEBERT
BØKKO OG BOB: Bob de Jong etter seier på 10 000 meter i VM i Tyskland i mars. Nå kan de Jong bli lagkamerat med Håvard Bøkko.Foto: SCANPIX/EPA/ANDREAS GEBERTVis mer

Bob de Jong kan bli lagkamerat med Bøkko

Ønsker å jobbe med Peter Muellers profflag.

Den nederlandske langdistansekongen Bob de Jong (34) kan bli lagkamerat med Håvard Bøkko (24). Han er i samtaler om en avtale med det norske profflaget.

De Jong er fristet av å jobbe med trener Peter Mueller, skriver VG.

- Jeg er veldig interessert, og jeg håper vi får til en avtale. Jeg vet hva Peter står for, og jeg liker hans treningsfilosofi, som jeg kjenner godt fra før. Å flytte til Norge og forsøke et helt nytt miljø virker spennende og motiverende, sier de Jong til VG.

Nederlenderen tok OL-gull på 10.000 meter i 2006 og var suveren på langdistanse denne sesongen. Veteranen tok gull på både 5000 og 10.000 meter i VM enkeltdistanser i Inzell. I samme mesterskap ble Bøkko verdensmester på 1500 meter.

Søskenparet Håvard og Hege Bøkko har valgt å satse utenfor landslaget neste sesong og skal i stedet gå for privatlaget Team CBA. Laget trenes av Peter Mueller og finansieres av Rolf Hauge.

Hauge tror de vil bli enig med de Jong.

- Det er et økonomisk spørsmål. Nederlandske stjerneløpere er godt vant. Men vi snakker om en «kjernekar» som vil være veldig viktig for laget, sier Hauge til VG.

(NTB)