Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bob de Jong kan bli lagkamerat med Bøkko

Ønsker å jobbe med Peter Muellers profflag.

BØKKO OG BOB: Bob de Jong etter seier på 10 000 meter i VM i Tyskland i mars. Nå kan de Jong bli lagkamerat med Håvard Bøkko.Foto: SCANPIX/EPA/ANDREAS GEBERT
BØKKO OG BOB: Bob de Jong etter seier på 10 000 meter i VM i Tyskland i mars. Nå kan de Jong bli lagkamerat med Håvard Bøkko.Foto: SCANPIX/EPA/ANDREAS GEBERT Vis mer

Den nederlandske langdistansekongen Bob de Jong (34) kan bli lagkamerat med Håvard Bøkko (24). Han er i samtaler om en avtale med det norske profflaget.

De Jong er fristet av å jobbe med trener Peter Mueller, skriver VG.

- Jeg er veldig interessert, og jeg håper vi får til en avtale. Jeg vet hva Peter står for, og jeg liker hans treningsfilosofi, som jeg kjenner godt fra før. Å flytte til Norge og forsøke et helt nytt miljø virker spennende og motiverende, sier de Jong til VG.

Nederlenderen tok OL-gull på 10.000 meter i 2006 og var suveren på langdistanse denne sesongen. Veteranen tok gull på både 5000 og 10.000 meter i VM enkeltdistanser i Inzell. I samme mesterskap ble Bøkko verdensmester på 1500 meter.

Søskenparet Håvard og Hege Bøkko har valgt å satse utenfor landslaget neste sesong og skal i stedet gå for privatlaget Team CBA. Laget trenes av Peter Mueller og finansieres av Rolf Hauge.

Hauge tror de vil bli enig med de Jong.

- Det er et økonomisk spørsmål. Nederlandske stjerneløpere er godt vant. Men vi snakker om en «kjernekar» som vil være veldig viktig for laget, sier Hauge til VG.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media