LEDER:a Pilot Elana Myers og  Lauryn Williams leder i kampen om å vinne OL-gull i toerbob. Foto:                REUTERS/Arnd Wiegmann
LEDER:a Pilot Elana Myers og Lauryn Williams leder i kampen om å vinne OL-gull i toerbob. Foto: REUTERS/Arnd WiegmannVis mer

Bob-kjører Lauryn Williams kan bli historisk

Første til å vinne både sommer- og vinter-OL.

Lauryn Williams, toppsprinter fra USA, kan være på vei mot OL-gull i bobsleigh. Hun leder halvveis sammen med pilot Elana Meyers.

Williams vant OL-gull på 4 x 100 meter stafett i London-OL for halvannet år siden. Hun har også individuelt OL-sølv på 100 meter fra 2004 og VM-gull på samme distanse i 2005. Hun sluttet med friidrett i fjor etter en skade, men nå bruker hun sine sprintmuskler i starten på bobbanen.

Der kan hun bli første kvinne som vinner OL-gull både i sommer- og vinterleker. Den eneste som har gjort det tidligere er Edward Eagan, som vant boksegull i Antwerpen i 1920 og bobgull i Lake Placid i 1932.

- Jeg har vært nervøs hele dagen, men jeg brukte den energien da vi sto på start. Det er lenge siden jeg hadde den følelsen på friidrettsbanen, sa Williams.

- Jeg merket ikke engang at det regnet. Det kunne regnet, snødd eller vært strålende solskinn, det spilte ingen rolle. Jeg ville bare løpt alt jeg orket for å få fart på sleden vår.

Profiler Williams er en av en rekke profilerte friidrettsutøvere som deltar i bobsleigh i Sotsji-OL. På forhånd fikk Lolo Jones, firer på 100 meter hekk i London-OL, mest oppmerksomhet, men hun og pilot Jazmine Fenlator er bare på 11.-plass.

Det var Jones som overtalte Williams til å prøve seg i bobsleigh.

Meyers og Williams satte banerekord i første omgang og noterte bestetid også i den andre omgangen tirsdag. De er 0,23 sekund foran canadiske Kaillie Humphries og Heather Moyse før de to siste omgangene onsdag.

Det er amerikansk også på tredjeplass ved Jamie Greubel og Aja Evans, 0,56 sekund bak lederne.

Veltet Belgiske Hanna Emilie Marien, som vant OL-sølv på 4 x 100 meter i Beijing-OL i 2008, er på fjerdeplass sammen med pilot Elfje Willemsen.

Trygg er ikke ledelsen til Meyers og Williams. De var raskest i tre av treningsomgangene, men veltet i to av de andre.

- Det føles bra, men vi har fortsatt mye jobb å gjøre, sa Meyers, som tidligere har spilt profesjonell softball. Hun vant OL-bronse med Erin Pac som bremser i Vancouver-OL.

(NTB)