Bob van Persie lager fotballkunst, men ikke for Chelsea-supportere

- Det har veldig lite blått i seg.

ARTISTISK UTTRYKK: Bob van Persie lager fotballkunst for, og med inspirasjon fra, massene. Faksimile: Manchester Evening News  Foto: NTB / Scanpix
ARTISTISK UTTRYKK: Bob van Persie lager fotballkunst for, og med inspirasjon fra, massene. Faksimile: Manchester Evening News Foto: NTB / ScanpixVis mer

(Dagbladet): Robin van Persie skulle aldri bli noe annet enn fotballspiller. Han spilte på fotballakademiet til PSV omtrent siden den dagen han kunne løpe, og har siden utviklet seg til å bli en av verdens beste angrepsspillere.

Men her har eplet falt ganske langt fra stammen. Faren til den nederlandske superstjernen driver nemlig med en annen form for kunst enn sønnen.

Bob van Persie, som har vært kunstner i 40 år, bruker nemlig gamle aviser og magasiner fra hele verden til å lage sine kollasjer av papirfigurer. Det er ikke vanskelig å trekke paralleller fra farens kunst, til de titalls tusener som følger sønnen hver eneste dag.

Som om ikke det var nok, har Det Nasjonale Fotballmuseet i Manchester bestemt seg for å henge opp noen av Bobs kunstverk denne høsten.

Ikke for City-fans Den ene kollasjen består av en ansiktsløs masse, stort sett kledd i rødt. Bob selv mener den vil passe best for noen med et rødt hjerte.

- Det store med lys på har veldig lite blått i seg. Den passer nok best for en Manchester United-supporter, sier han til Manchester Evening News.

Videre legger han heller ikke noen skjul på hvor han har fått inspirasjonen fra.

- Sanseinntrykket av en brølende tilskuermasse, er som en bris gjennom en kornåker. Den gir meg gåsehud, sier han, før han fortsetter.

- Dersom du kommer tidlig til stadion og ser tribunene fylles, er det som å se et maleri bli født. Hver gang er det annerledes og alt er mulig. Du ser ikke ansikter, bare former og farger, sier Bob van Persie.

Far og sønn? Utstillingen åpner med en privat visning den 12. september, mens offentligheten først får tilgang 5. oktober.

Hvorvidt Robin van Persie, som selv bodde hos faren fra han var 5 år gammel, tar seg tid til å være med på farens store dag er uvisst.

Først skal han nok fokusere på Chelsea og José Mourinho som venter de røde djevlene på Old Trafford i morgen kveld. Det første møtet mellom to av de virkelige storfavorittene i årets Premier League.

SOM FAR SÅ SØNN: Der faren lager kunst av brukte aviser og magasiner, utøver sønnen kunst på fotballbanen. Faksimile: Manchester Evening News
SOM FAR SÅ SØNN: Der faren lager kunst av brukte aviser og magasiner, utøver sønnen kunst på fotballbanen. Faksimile: Manchester Evening News Vis mer