Bobby Charlton vil ha engelsk sjef

Tidligere landslagsspiller Bobby Charlton mener det er en nasjonal fornærmelse om Englands nye landslagssjef blir en utlending.

Bobby Charlton var sentral på det legendariske engelske landslaget som vant VM på hjemmebane i 1966. Nå reagerer nasjonalhelten som har spilt 106 landskamper med flagget på brystet på fotballforbundets uttalelser om at de ønsker en utenlandsk landslagssjef.

- Det vil være en fornærmelse mot vår nasjonale stolthet. Det er en stor ære å lede landet sitt, og det kan aldri bety like mye for en som ikke er engelsk, sier Charlton til The Daily Mail.

Charlton mener at FA bør satse engelsk når den nye landslagssjefen skal utnevnes.

- Det er utrolig hvordan FA konstant overser kunnskapen og erfaringen til de største navnene som engelsk fotball har produsert. Det er folk her som vet hva som kreves for å få et engelsk landslag med suksess, sier Charlton.

Charlton er også kritisk til utnevnelsen av Kevin Keegan som landslagssjef.

- De burde aldri ha utnevnt Kevin, og han burde aldri ha akseptert jobben. Kevin kjente sine begrensninger, og han visste at han ville få det til som manager på internasjonalt nivå.

CHELSEA bekrefter at klubben er interessert i Wimbledon-spilleren Jason Euell. Manager Claudio Ranieri så sjøl Euell i aksjon for Wimbledon mot Stockport nylig.

- Det var rett og slett fordi manageren ville se spilleren i aksjon sjøl - noe som ikke har skjedd veldig ofte de siste årene i Chelsea, sier Chelsea-direktør Colin Hutchinson.

FULHAM har leid inn Nicolas Sahnoun fra Bordeaux for resten av denne sesongen. Sahnoun kan brukes både på midtbanen og i forsvar. 20-åringen spiller for det franske U21-landslaget.

WES BROWN er ny mann i den engelske landslagstroppen til møtet mot Finland i morgen. Manchester United-forsvareren skulle egentlig ha spilt for det U21-landslaget, men har nå tatt steget opp på A-landslaget etter at flere spillere har meldt skadeforfall. Forsvarsspillerne Tony Adams og Graeme Le Saux har begge meldt forfall.

FABIEN BARTHEZ er på vei tilbake etter skade og spiller mest sannsynlig når Manchester United møter Leicester til helga. Barthez spilte fra start da United tapte 0-1 for Arsenal forrige helg. Etter kampen fikk United-keeperen en uke fri av manager Alex Ferguson.

BOLTON skal være interessert i å kjøpe Sunderland-vingen Nicky Summerbee. Bolton-manager Sam Allardyce lokker Summerbee med fast plass på laget. Summerbees kontrakt med Sunderland går ut etter sesongen.