Bobler av lek

Lasse Kjus (33) oppfører seg som en guttevalp på treninga om dagen. Det betyr gjerne at det kommer til å gå fort til vinteren.

SÖLDEN (Dagbladet): Etter hver treningstur ned isbreen i fjellene høyt over østerrikske Sölden i går, måtte Lasse lekeslåss med en av lagkompisene eller noen i støtteapparatet. Han bobler av energi og humør.

-  Han er voldsomt i rute.

-  Han har jobbet knallhardt i hele sommer.

-  Dette ser virkelig positivt ut.

Sier trenerne.

-  He-he, sier Lasse sjøl.

Nysatsing

Det så svart ut for Lasse sist vinter. En strålende forsesong, med seier i Val Gardena og Kitzbühel, endte i meniskoperasjon og langt skadeavbrekk.

Det var ikke gitt at han skulle gå på og bygge seg opp igjen. Han kunne gitt seg på topp, med ei merittliste få er i nærheten av.

-  Hadde skaden kommet etter flere renn uten topp-plasseringer, hadde jeg nok ikke vært motivert nok til å gå på igjen. Da hadde kanskje golf og seiling fristet mer.

-  Men jeg kom fra flere toppresultater. Jeg hadde selvtillit. Hadde vist for meg selv og alle andre at jeg fortsatt kunne få det til.

-  Det var resultatene som ga meg motivasjon til å prøve igjen. Jeg sto foran to sesonger med store mesterskap (VM i Bormio 2005/OL i Torino 2006, red.anm.), og visste jeg hadde mer å gi. Det var ingen vanskelig avgjørelse, sier Lasse til Dagbladet.

Et godt stykke arbeid

I april var Lasse på ski for første gang etter operasjonen. I Narvik. Siden har det gått i ett.

-  Han har gjort et meget godt stykke arbeid i sommer. Det ser unektelig positivt ut dette her, sier den vanligvis svært så nøkterne trener Atle Skårdal.

-  Jo, jeg har tro på denne sesongen. Jeg har fått gjort det jeg skal uten avbrekk i sommer, sier Lasse.

-  Jeg er vel litt skeptisk til sesongstarten her i Sölden om snaue to uker (storslalåm). Den kommer kanskje litt tidlig.

-  Men jeg innrømmer at jeg har forventninger til det som skal skje fra november og utover.

På lag med Kjetil

Lasse har fått enda en motivasjonsfaktor i vinter; Kjetil Aamodt er blitt stallkamerat på Dynastar.

-  Ja, det er motiverende. Og det hjelper overfor fabrikken at vi er to. Det blir lettere å påvirke i den retningen vi vil.

Sier Lasse Kjus og forbereder seg på dagens andre treningsøkt. Barmark.

-  Jeg har trent mye i sommer. Men du vet, jeg er en gammel mann, har lært mye med åra, og avpasser treninga etter mitt behov, sier han og humrer.

SLÅSS FOR FRAMTIDA: Lasse Kjus var i storform på trening i Sölden i går. Her får E-cuplagets Kjetil Jansrud unngjelde.