Boca-fansen feiret til 6.4 på Richters skala

Og da spilte de ikke engang på hjemmebane.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Boca Juniors er argentinas største klubb, og supporterne - «La 12» - er berømte for å skape et voldsomt tribuneliv.

Nike ville vise akkurat hvor kraftfull trampinga til Boca-fansen er, og i forrige ukes Copa Argentina-finale mot Racing Club satt de opp seismografer under tribunen på finalestadio Estadio San Juan del Bicentenario.

Da Santiago Silva sendte Boca i ledelsen med en nydelig lobb over Racing-keeperen eksploderte det i Boca-svingen, og feiringene ble målt til 6.4 på Richters skala.

- En rystelse på den størrelsen tilsvarer ca. opp til 30 prosent av jordens egen aksellerasjon, og er såpass kraftig til at den kan skade en hel bygning, og i verste fall få den til å kollapse hvis bygningen ikke er bygd helt etter forskriftene, sier professor i Geofysikk ved Universitetet i Bergen, Kuvvet Atakan, til Dagbladet.

Vertikal og horisontal Tallen lyver imidlertid, da seismografene er plassert veldig nær «episenteret» for energien.

- Det er helt naturlig at en vil måle store bevegelser hvis en er såpass nær kilden. Hvis en seismograf vil bli plassert i nærheten av en tribune er det naturlig at det blir registrert stor bevegelse, sier Atakan og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer