Boca gråt før seieren

Buenos Aires kokte i går da Boca Juniors tok i mot Mexikanske Cruz Azul til den andre finalen i Copa Libertadores. Boca vant kampen på straffespark, men også tåregass under kampen fikk Boca-spillerne til å gråte.

50.000 elleville tilskuere hadde møtt fram på Bombonera stadion for å følge den andre finalekampen av Sør-Amerikas svar på Champions League. Spillerne ble tatt i mot med fyrverkeri, og blå og gule røykbomber som lå så tjukt over stadion at det nesten var umulig å se banen.

Utenfor stadion var tilstandene enda verre, og politiet måtte bruke tåregass for å holde den urolige fansen på avstand. Men tåregassen drev også inn på stadion, hvor spillerne etter hvert begynte å hoste og gni seg i øynene av gassen. Etter åtte minutter måtte dommer Gilberto Hidalgo stoppe kampen for å vente på at gassen skulle forsvinne. Og etter fem minutter startet kampen opp igjen.

Boca og Cruz Azul spilte 1-1 sammenlagt på de to kampene, men Boca vant 3-1 på straffer. Dermed kunne Boca for andre året på rad heve trofeet, som viser at de er Sør-Amerikas beste lag. Boca ledet 1-0 etter den første kampen i Mexico, men foran i returoppgjøret var det Cruz Azuls Francisco Palencia som scoret det eneste målet for gjestene.

Dette var Bocas fjerde tittel siden 1960, da cupen startet opp. I November møtes Boca og Champions League vinner Bayern München til Super cup finale.

VERDENS VILLESTE STADION: Det går hardt for seg på Bombonera. I går måtte dommeren avbryte kampen på grunn av for mye tåregass.
VILL JUBEL da Boca stakk av med finalen i Copa Libertadores.