Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bød på sjampanje

Bryne-Viking 0- 3 Erik Fuglestad bød på sjampanje-fotball allerede fire uker før cupfinalen. Ballartistene fra Stavanger møtte nervøse slitere fra Bryne, og spenningen dreide seg fort om hvor mye Viking skulle vinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Over all forventning av oss. Vi visste at de fleste lag har reist fra Bryne uten poeng. Dette var en vanskelig oppgave som vi løste svært bra, sier Vikings Erik Fuglestad.

Godfoten på midtbanen har vært i ulage i høst, men i går briljerte igjen Fuglestad med lekre detaljer og et kanonmål i krysset fra lang avstand.

Fuglestad kom på utlån fra Norwich i vår, nå har han skrevet kontrakt med gamleklubben i Stavanger for to år.

Mister spillere

Men alt er slett ikke fryd og gammen i laget som nå har sølvmedaljene halvveis i lomma og er klart for cupfinalen. Fire spillere forsvinner i høst: Rikardur Dadason, Audun Helgason, Gunnar Aase og Frode Hansen. Hvem i all verden skal erstatte så sentrale spillere?

- Det er trist at klubben ikke klarer å beholde lokale spillere, beklager Fuglestad, som forventer at klubben går offensivt ut for å sikre seg gode erstattere. Lyspunktet er at Erik Nevland snart er spilleklar igjen.

Ingen feit konto

Viking har ambisjoner om å utfordre Rosenborg, men har ingen feit konto for spillekjøp.

- Huff, jeg blir urolig når vi mister Dadason. Han holder et enormt nivå, og er tippeligaens beste hodespiller, skryter trener Benny Lennartsson. Dadason gjemmer snart bort sine ferdigheter i Stoke, han vil tjene pund.

  • Siddisene krever nå festfotball og medaljer, ikke mer middelmådighet og flaue tap på stadion. Lennartsson vil lære av Nils Arne Eggen, men forspranget er nok større enn poengene som skiller lagene på tabellen i dag.

- Eggen er et forbilde, hans positive syn på fotballen er stimulerende for alle trenere, forklarer Lennartsson.

Soma fortvilt

I går møtte Viking et Bryne-lag som har briljert på hjemmebane i høst. Det skulle bli et klassisk lokalderby, en statuskamp i Rogaland, David mot Goliat. Så falt Bryne sammen som visne siv i jærvinden, og skuffelsen i Bryne-leiren var formidabel.

- Alle sprang hver sin vei, ikke noe fungerte kollektivt. Fandenivoldskheten var borte, det var pinlig, forferdelig, depper Ragnvald Soma, Brynes finslepne diamant som ennå ikke vet hvilken storklubb han skal tjene neste år.

<B>NØKKELMANN:</B> Erik Fuglestad blomstrer igjen etter en middelmådig høst. I går scoret han et drømmemål for Viking.