Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bode er rå hele tida, helt til det går skeis

Millers ekstreme kvaliteter kan gi gull, eller fiasko.

I RUTE: Bode Miller smiler lurt til kona Morgan etter den siste utfortreningen i Sotsji. Amerikaneren viser skummel form dagen før dagen. Foto: SCANPIX/AP/Christophe Ena
I RUTE: Bode Miller smiler lurt til kona Morgan etter den siste utfortreningen i Sotsji. Amerikaneren viser skummel form dagen før dagen. Foto: SCANPIX/AP/Christophe Ena Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Bode Miller gjorde på den tredje utfortreningen som han lovet etter den andre, han rettet på noen små ting i kjøringen og suste ned til suverent beste tid.

Etter jevn stigning virker amerikaneren nå som en av de største favorittene til søndagens utforgull, og de norske gutta ser at de har en jobb å gjøre for å stoppe alpinartisten.

Det vil si, om han ikke stopper seg selv.

- Bode er rå hele tida, helt til det går skeis, sier Kjetil Jansrud til Dagbladet.

- Han er superbra i dag, men plutselig har han en feil av en annen verden i morgen. Han kan være litt sånn annenhver dag. Jeg er mer komfortabel med å gasse, men å være taktisk samtidig, som Aksel er flink på - den miksen med å være rask og være taktisk, sier Jansrud.

Miller ser komfortabel ut Den krevende traseen i Sotsji har passet Bode Miller godt så langt, og spesielt i det øverste og mer super-G-liknende partiet får han stor bruk for all skifølelsen som gjennomsyrer kroppen hans. I går hyllet han løypa, men nå advarer også Miller mot traseens forræderske side.

- Om du ikke er fullstendig fokusert og oppmerksom, kan denne løypa drepe deg. Den har tenner overalt, sier Miller, ifølge NTB.

For Aksel Lund Svindal var det godt å ta et stort steg framover i dag (66 hundredeler langsommere enn Miller), og planen for å ta innpå amerikaneren i selve konkurransen er både enkel - og vanskelig.

- Jeg tror jeg begynner å nærme meg veldig, men det er i toppen Bode er utrolig rå. Jeg er litt for langt bak ham der oppe. Jeg må kutte det, også må jeg klare å kjøre på litt nederst. Bode har kvaliteter som er ekstreme, som er litt annerledes enn mine kvaliteter, og de får han ekstremt god bruk for på toppen der. Det ser jeg, sier Svindal til Dagbladet.

Som Jansrud er inne på, har Bode Miller også før vært strålende på trening eller i enkeltløp, for så å mislykkes like etter. Aksel Lund Svindal mener imidlertid han ser at amerikaneren nå har kontroll, og tviler på at Miller kommer til å risikere for mye i morgen.

- Jeg tror ikke det er så stor fare for det, for du ser at han er komfortabel. Er du ikke komfortabel, så hjelper det ikke å risikere, for da går det på tverke. Jeg ser at han er komfortabel nå, og da kan han gi såpass med gass uten å miste hodet, sier Svindal.

Jansrud ser etter balansen Den biten håper Kjetil Jansrud også å få på plass i morgen, der Norge plutselig også kan håpe litt på Aleksander Aamodt Kilde, som kjørte inn til syvende beste tid på siste trening..

- Det er bare gassen, det med å være helt rå, der er det mye å hente, sier Jansrud om hva han vil fokusere på til i morgen.

- Det er en vanskelig løype, så jo mer du risikerer, jo større er muligheten for at det går galt. Det har med sikkerhet å gjøre, selvfølgelig, men samtidig vil jeg jo prøve å kjøre fort. Det er balansen mellom det å være taktisk og det å være rå, det er det som er vanskelig, sier han.

Utforrennet starter kl. 08 norsk tid i morgen, søndag. Det følger du direkte i Dagbladets OL-studio.

Hele Norges coronakart