Bode Miller (36) skrev ny sponsorkontrakt til 2018

- Dere er gale om dere tror jeg står på ski i fire år til.

TOK DEL I JANSRUDS JUBEL: Kjetil Jansrud vant super G-gullet i Sotsji, men mannen helt til høyre på pallen, Bode Miller, var minst like glad over bronsen i sitt femte OL.   Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
TOK DEL I JANSRUDS JUBEL: Kjetil Jansrud vant super G-gullet i Sotsji, men mannen helt til høyre på pallen, Bode Miller, var minst like glad over bronsen i sitt femte OL. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

(Dagbladet): Torsdag offentliggjorde den italienske utstyrsprodusenten Dainese at de hadde skrevet under en sponsoravtale med den amerikanske alpinisten Bode Miller.

Avtalen, som primært går på hjelm og annet beskyttelsesutstyr, varer i fire år. Eller til og med OL i Pyeongchang i 2018.

- Dere er gale om dere tror jeg står på ski i fire år til. Jeg var gammel for ti år siden, skriver snart 37 år gamle Miller selv på twitter.

Medaljegrossist
Meldingen er et svar på all spekulasjonen om at Miller, som er superveteran i alpinsirkuset, med ny fireårsavtale satser knallhardt mot neste OL. Pyeongchang vil i så fall bli hans sjette OL, etter at han debuterte i Nagano 1998.

Den gangen kjørte han ut i både slalåm og storslalåm, men Miller står med seks OL-medaljer i alpint etter det. To sølv i Salt Lake-lekene ble vekslet inn i én av hver valør åtte år senere i Vancouver-lekene.

Der tok han også sitt eneste OL-gull i kombinasjonen.

Comeback i Sotsji
I vinterens Sotsji-leker gjorde han comeback etter å ha hvilt et helt år etter kneoperasjon. Fra Russland fikk han med seg en bronsemedalje i super G.

Miller, som er en av få alpinister som har verdenscupseire i alle fem disipliner, har alltid lagt stor vekt på motivasjonsbiten ved det å kjøre på ski. Han har vært på nippet til å legge opp mange ganger tidligere, men med den nye fireårsavtalen i boks virker det som om Miller er mer motivert enn noensinne.

Det er godt nytt for alpinsirkuset, men kanskje ikke like gode nyheter for alpinister med medaljeambisjoner i Korea 2018.

PS! Verdenscupåpningen i alpint går som vanlig av stabelen med storslalåm i østerrikske Sölden 26. oktober.