VELDIG SKUFFET: Bode Miller har ingen god forklaring på hvorfor det ikke gikk fort nok i utforrennet i Sotsji, men en svak portpassering i øvre del kan kanskje fortelle noe om hvorfor. Foto: SCANPIX/AFP  / KIRILL KUDRYAVTSEV
VELDIG SKUFFET: Bode Miller har ingen god forklaring på hvorfor det ikke gikk fort nok i utforrennet i Sotsji, men en svak portpassering i øvre del kan kanskje fortelle noe om hvorfor. Foto: SCANPIX/AFP / KIRILL KUDRYAVTSEVVis mer

Bode Miller ble sittende vantro i målområdet etter nedturen

- Jeg gjorde ingen feil.

SOTSJI (Dagbladet): Bode Miller var den store favoritten etter strålende kjøring på trening denne uka, men Kjetil Jansrud viste seg å være ganske presis da han beskrev amerikaneren dagen før OL-utforen:

- Bode er rå hele tida, helt til det går skeis.

Og skeis gikk det. Ikke på den måten at Miller falt eller kjørte ut eller noe sånt, men en dårlig portpassering på slutten av åpningspartiet tappet løpet for viktig fart nedover, og i mål var amerikaneren for langt bak. Åttendeplass var ikke det han kom hit for.

TOK PAUSE: Miller brukte lang tid på å svelge skuffelsen, før han møtte det tallrike pressekorpset som ventet. Foto: SCANPIX/REUTERS/Kai Pfaffenbach
TOK PAUSE: Miller brukte lang tid på å svelge skuffelsen, før han møtte det tallrike pressekorpset som ventet. Foto: SCANPIX/REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer

- Det er tøft, jeg kom hit for å vinne. Jeg trodde jeg hadde en god sjanse. Jeg var godt forberedt, sier Miller, ifølge ESPN.

Han ble sittende i målområdet etter løpet sitt, nærmest forbauset over at han ikke hadde gjort det bedre. Først tok han en lang pause på skiene, så satt han lenge i skifteboden og så ut i lufta.

Noen minutter senere har han ikke de virkelig gode forklaringen til det ventende pressekorpset.

- Sikten hadde forandret seg voldsomt siden treningen, sier Miller, og tenker på at sola for første gang under OL ikke skinte på bakken i Rosa Khutor.

- Midten og bunnen av traseen ble så mye tregere fra rennstart til det ble min tur, at jeg tenkte det måtte noe magisk til for å vinne. Jeg gjorde egentlig ingen feil i midten og nederst, og likevel tapte jeg masse, sier Miller.

Trøsten må være at det fortsatt gjenstår super-G og superkombinasjon.

NEDTRYKT: Bode Miller endte på åttendeplass. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
NEDTRYKT: Bode Miller endte på åttendeplass. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer