Bode Miller slanket seg 13 kilo og fikk sjokk

Så bare ett skirenn i hele fjor.

PÅ ET HELT ANNET STED: Bode Miller, her med kona Asara McKenna og sønnen Samuel Bode Miller-McKenna, er klare for verdenscupen i alpint igjen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
PÅ ET HELT ANNET STED: Bode Miller, her med kona Asara McKenna og sønnen Samuel Bode Miller-McKenna, er klare for verdenscupen i alpint igjen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer

SÖLDEN (Dagbladet): Lørdag starter verdenscupen alpinsirkuset når kvinnene kjører storslalåm i østerrikske Sölden. Men det er først og fremst søndagens storslalåm verdens øyne er rettet mot.

For det er selvsagt ikke bare storfavorittene Ted Ligety og Aksel Lund Svindal som er i vinden når herrene skal kjøre sitt storslalåm søndag. Det markerer også comebacket til sportens desidert største fargeklatt, amerikanske Bode Miller.

Miller har vært borte fra alpinverdenscupen siden han gjennomgikk en kneoperasjon våren 2012. Søndag stiller han altså til start for første gang på nesten halvannet år.

- Jeg aner ikke hva som venter meg. Det er en tøff bakke og mange gode løpere, men jeg går inn i det med et positivt sinn, så får vi se, sier Miller på en internasjonal pressekonferanse i regi av utstyrsleverandøren Head i Sölden i kveld.

Hovent kne Kneet, som gjorde sitt til at den siste sesongen før operasjonen ikke ble den helt store, fungerer slik det skal igjen.

- Det er litt hovent akkurat nå, men det er ikke noe verre enn det vanligvis er, forteller Miller.

Amerikaneren er en av svært få utøvere som har vunnet verdenscupseire i alle fem disipliner. I tillegg har han vært flink til å skape blest om sporten. At han nå gjør comeback syns blant andre Aksel Lund Svindal er bra.

- Han er jo en legende, og alle sporter trenger den typen rockestjerner, sier Lund Svindal, og konstaterer at Miller også ser bedre ut enn han gjorde før han opererte kneet.

Lettere Og det har Svindal selvfølgelig rett i. Ifølge Miller selv har han slanket seg mer enn 13 kilo siden sist han var i aksjon i løypa, og har fått sjokk.

- Det var litt av et sjokk å merke forskjellen på å bevege seg fra side til side med så mye mindre vekt, sier Miller, og forteller at han har ventet så lenge med comebacket fordi han virkelig ville vite med seg selv at han var i stand til å vinne renn igjen før han begynte å konkurrere.

Han har nemlig vært mer enn lei av å kjøre på ski.

- Jeg så ingenting av verdenscupen i fjor, forteller han.

- Det eneste rennet jeg så var da Ted Ligety vant super G i VM. Og selv om jeg var glad på Teds vegne, ville jeg ikke kjøre det løept selv. Det så bare miserabelt ut, sier Miller.

OMRINGET AV FORVENTNINGER: Bode Miller er muligens aplinsirkusets mest ettertraktede mann, enn så lenge. Her fra ettermiddagens pressekonferanse i Sölden.Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
OMRINGET AV FORVENTNINGER: Bode Miller er muligens aplinsirkusets mest ettertraktede mann, enn så lenge. Her fra ettermiddagens pressekonferanse i Sölden.Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer