Bode Miller vil fortsatt legalisere EPO

- Hyklersk med forbud!

Bode Miller hadde ønsket mindre fokus på sin person, men fikk det ikke som han ønsket da han møtte pressen fredag.

Amerikaneren har vunnet sesongåpningsrennet på den østerrikske breen to år på rad, i tillegg vant han verdenscupen sammenlagt - den første amerikaneren på 22 år. Legg til at Miller også har hevdet at EPO bør være lov å bruke, så har du forklaringen. Og Bode Miller hadde også sine begrunnelser for sin uttalelse:

- Jeg synes det er hyklersk at et stoff som er lovlige for deg å kjøpe, ikke er tillatt for en utøver å kjøpe. Dersom bruken er kontrollert av leger eller forskere, vil stoff som EPO utlikne sjansen mellom det å pådra seg alvorlige helseproblemer og sjansen for å bli skadet, sa han.

Ja til OL

28-åringen fortalte også at han nå har sagt ja til å delta i neste års vinter-OL i Torino. Det til tross for at han ikke er enig i den amerikanske holdningen til å «ta hjem så mange medaljer som du kan».

Amerikaneren har holdt seg lengre hjemme i USA i år. Grunnen er at lillebroren Chelone Miller pådro seg alvorlige hodeskader i en motorsykkelulykke for to uker siden.

- Han har vist stor framgang de siste dagene, fortalte Bode Miller.

Press på Østerrike

Amerikaneren er helt klart mannen som må slås denne sesongen. Det har ført til et stadig økende press på de østerrikske alpinistene.

- Alpint er viktig for vår nasjon. I fjor vant Bode Miller sammenlagt. Derfor skal vi ta den tittelen tilbake i år, sier Østerrikes alpindirektør, Hans Pum.

Pum har gode utøvere i Benjamin Raich, som ble nummer to sammenlagt i fjor, og Michael Walchhofer. Tidligere olympisk- og verdensmester Hermann Maier skadet kneet under trening på New Zealand. Det er derfor ikke ventet at han skal vinne søndagens renn, men østerrikeren håper på å være i konkurranseform når verdenscupen starter opp igjen i Nord-Amerika i november. Maier har vunnet verdenscupen sammenlagt fire ganger.

(ANB-AP)

KONTROVERSIELL: Utspillet til Bode Miller blir ikke like godt mottatt i alle kretser.