Bodø og Drammen til cupfinalen i håndball

NM-finalen i håndball for menn skal spilles mellom Bodø og Drammen. Det er klart etter at lagene slo henholdsvis Kolstad og Haslum onsdag.

FINALEKLARE: Alexander Ørjevik Westby og Bodø- Dette bildet er fra cupfinalen i 2015. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
FINALEKLARE: Alexander Ørjevik Westby og Bodø- Dette bildet er fra cupfinalen i 2015. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter at Bodø tidligere onsdag slo Kolstad 31-25, skulle den andre finalebilletten deles ut i Drammenshallen i kampen mellom Drammen og regjerende norgesmester Haslum. Og det skulle bli en nervepirrende semifinale.

Haslum startet forrykende og ledet 8-4 etter ti minutter, men Drammen kjempet seg tilbake i kampen. Noen minutter senere sto det 10-9 til drammenserne. Haslum, som da virket litt rystet, kom tilbake og gikk til pause med 18-15-ledelse.

Drøyt halvveis i annen omgang sendte Haslum av gårde et skudd som gikk i tverrliggeren, i bakken og ut. Ut fra TV-bildene kunne det se ut som ballen var inne, men dommerne lot spillet gå, og Drammen gikk direkte opp og utlignet til 25-25.

Dramatisk

Minuttet før full tid sto det 30-30, og hjemmelaget hadde ballen. Erik Johannes Hippe banket den i mål og sørget for et nervepirrende halvminutt i Drammenshallen. Ti sekunder før full tid fikk Haslum straffe. Thomas Kristensen steg fram, men maktet ikke å presse ballen innenfor stengene.

Dermed kunne et entusiastisk hjemmepublikum juble over seier og finalebillett.

Gøran Sørheims ni mål gjorde ham til Drammens toppscorer, mens Kristensen ble mestscorende for Haslum med sju mål.

Opptur for Bodø

Bodø tok seg til finale ved å slå Kolstad. Ingen av lagene har hatt noen god start i serien, så begge lag var på jakt etter en opptur i form av en finalebillett i NM da semifinalen ble spilt i Bodø onsdag.

Kolstad holdt følge med hjemmelaget til det sto 7-7 etter drøye kvarteret, men da startet Bodø å dra fra. Til pause sto det 16-12, og Djordje Djekic og Alexander Ørjevik Westby hadde scoret halvparten av hjemmelagets mål.

Firemålsledelsen skulle vise seg å være i tøffeste laget å ta igjen. Bodø fortsatte å dra fra og vant til slutt 31-25.

Djekic ble hjemmelagets toppscorer med åtte mål, mens Håkon Vidar Følstads fem mål gjorde ham til Kolstads toppscorer.

NM-finalen mellom Bodø og Drammen spilles i Oslo Spektrum 29. desember.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer