Bodø/Glimt ble rundspilt i 80 minutter. På overtid vant Trond Olsen kampen for dem

Snudde kampen på Ullevaal.

• Vålerenga - Bodø/Glimt 1-2 (0-0)

(Dagbladet): Vålerenga brukte 47 minutter på å stange hodet mot den gule veggen som gjestet landslagsarenaen i kveld. Etter pause tok Bodø/Glimt avspark, men det tok likevel mindre enn ett minutt for Vålerenga å score mål.

Ghayas Zahid fant Deshorn Brown ute på kanten, og til tross for et klønete mottak fant Brown Daniel Fredheim Holm på løp inne i feltet.

Holm plasserte ballen vakkert i krysset, helt utagbart for Pavel Londak i Glimt-målet.

Ikke Browns kveld
At det var topp mot bunn på Ullevaal var ikke vanskelig å se. Glimt lå kompakte bak på banen og lot Vålerenga få trille ballen i fred. Likevel skapte Vålerenga nok til at de burde ledet til pause.

- De er knapt inne på banehalvdelen vår, sier en oppgitt Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til TV 2 etter kampen.

En god Londak og en gavmild Brown var nok til at det forble målløst til pause.

Fredheim Homls mål tvang Glimt framover på banen, men Bodø-guttas evner sto ikke helt i stil med tvangen. Det var Vålerenga som fikk fortsette å spille, og det var Vålerenga som skapte sjansene.

1-1: Alexander Sørloth var iskald alene med LAnger i Vålerenga-målet, og løftet ballen elegant over beinet hans og i mål.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
1-1: Alexander Sørloth var iskald alene med LAnger i Vålerenga-målet, og løftet ballen elegant over beinet hans og i mål. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Deshorn Brown sover neppe godt i natt etter å ha svidd av nok sjanser til å innta scoringstoppen i Tippeligaen på egen hånd.

Straffen
Ti minutter før slutt ble de også straffet knallhardt for sjansesløseriet.

Høyreback Valentin brøt et Vålerenga-framspill på midtbanen, fant Trond Olsen på vei framover i midten av banen, og Olsen spilte Alexander Sørloth fri på ett touch.

Alene med keeper gjorde ikke Sørloth noen feil og utliknet Vålerengas ledelse.

- Vi mangla det som er helt elementært her, viljen til å slåss for å vinne på dager som dette. Det mangla vi igjen, sier Rekdal.

- Arroganse som blir straffa, vil jeg kalle det, fortsetter han.

For det holdt ikke med det ene baklengsmålet. Ett minutt på overtid rotet Sivert Heltne Nilsen bort ballen på egen sekstenmeter, og ballen havnet ute hos Trond Olsen.

SJANSELØS: En god Pavel Londak kunne ikke gjøre annet enn å se skuddet fra Daniel Fredheim Holm gå i mål mindre enn ett minutt etter pause. Glimt snudde likevel kampen på overtid. 
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
SJANSELØS: En god Pavel Londak kunne ikke gjøre annet enn å se skuddet fra Daniel Fredheim Holm gå i mål mindre enn ett minutt etter pause. Glimt snudde likevel kampen på overtid. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer

Fra skrått hold banket han ballen over Michael Langer i Vålerenga-målet og fullførte med det poengranet på Ullevaal.

- Det var utrolig viktig for oss. Vi ligger nede med brukket rygg, men jobber hardt for dette. Selv om det ikke var fullt fortjent så tar vi med oss de tre poengene, sier matchvinner Trond Olsen.

- Flaks eller ikke, vi har ikke hatt så mye flaks tidligere i år, sier en smilende Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen.

Det spørs om Deshorn Browns nattesøvn ble noe særlig bedre av det målet.