ELITESERIEN: Bodø Glimt gav Alesund juling i dagens oppgjør. Se alle høydepunkene fra kampen her. Vis mer

Bodø/Glimt er fortsatt ubeseirede

Bodø/Glimt holdt lekestue

Den ubeseirede rekken fortsatte for Bodø/Glimt. I dag var det Aalesund som skulle få unngjelde.

Publisert
  • Aalesund - Bodø/Glimt 1-6 (1-3)

Det var ikke mange som levnet Aalesund noen sjanser mot suverene Bodø/Glimt før dagens oppgjør, og etter kampslutt kan man skjønne hvorfor.

En halvtime med drømmespill og fire mål, var med på å gjøre at Bodø/Glimt knuste Aalesund hele 6-1 på Color Line Stadion. Det gjør at Bodø/Glimt befester sin posisjon på tabelltopp som fortsatt ubeseirede i årets sesong. Aalesund ligger nederst i Eliteserien.

- Vi er gode når vi får bruke ball. Det ble en meget god kamp, sier Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen til Eurosport etter kampen.

Målscorer Jens Petter Hauge var storfornøyd med den dominante forestillingen Glimt leverte.

- Vi starter kampen bra og viser hvilken kvalitet vi har i laget, sa Hauge til Eurosport.

Aalesunds keeper Gudmund Kongshavn måtte plukke seks baller ut av nettet og var ikke like fornøyd med kampen.

- Vi møter det beste laget i Norge for tiden, men det er altfor mye å tape 1-6, konstantere Kongshavn.

VANT: Henrik Ingebrigtsen var suveren på 5 000 meter på Bislett under Boysen Memorial mandag. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fikk det tøft

Aalesund skulle opp mot sin tøffeste test så langt denne sesongen, da Eliteseriens store formlag Bodø/Glimt tok turen til Sunnmøre.

Status var topp mot bunn, og som flere ganger tidligere denne sesongen måtte Glimt ta rollen som storfavoritt før kampen.

Og det skulle ikke ta mange minuttene før Bodøværingene innfridde favorittstempelet.

Etter drøye ti minutters spill plukket Philip Zinckernagel opp en ball som lå løst i Aalesunds 16-meter. Med en berøring tok han ballen med seg, før han skøyt med venstrefoten forbi en utspilt Gudmund Kongshavn i vertenes mål. 1-0, og en drømmestart for serielederen.

Det neste kvarteret ble en stillingskrig hvor begge lag var frampå med farligheter. Da halvtimen var passert skulle det skje mye. Først var det Aalesund som skulle redusere etter at Holmbert Fridjonsson stanget inn ett nydelig innlegg. Gleden skulle likevel bli kortvarig for tangotrøyene.

Minuttet etter satt nemlig Aalesund-utleide Sondre Brunstad Fet inn 2-1 for gjestene. Like etter skulle Bodøs gullgutt Jens Petter Hauge øke ledelsen etter at han elegant plasserte ballen rundt Kongshavn. Det sto dermed 3-1 til bortelaget og Glimt kunne gå fornøyd inn til pause.

- Vi leverer en litt ujevn omgang. Vi må opp et par hakk i nivå og bli bedre i andreomgang, konstaterte målscorer Fet i pausen.

- Det er piss det vi slipper inn. De scorer tre mål på tre sjanser, oppsummerer Aalesunds-kaptein Fredrik Carlsen i pauseintervjuet med Eurosport.

Drømmeomgang

Glimt skulle fortsette der de slapp i den første omgangen. I det 52. minutt fikk Zinckernagel ballen og spilte fint videre til Glimts kaptein Ulrik Saltnes som satte ballen i mål. 4-1, og Glimt-maskineriet fortsatte å levere.

Bodøs danske kan også score, og bare minutter seinere økte Zinckernagel ledelsen til 5-1 for Glimt.

Men de var ikke ferdige der. Victor Boniface la på til 6-1 for gjestene og Glimt kunne til slutt juble for sin syvende strake seier.

Bodø/Glimt topper Eliteserien med 21 poeng, med Molde på en andreplass to poeng bak.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer