Bodø/Glimt mot stort underskudd

Direktør Ernst Pedersen trekker seg.

(Dagbladet.no): Bodø/Glimts direktør Ernst Pedersen, Morten Gamst Pedersens far, fratrer i dag stillingen sin i nordlandsklubben med umiddelbar virkning.

Årsaken er «stor inntektssvikt og at det mot slutten av året ble klart at det går mot et stort underskudd i 2008,» heter det på klubbens hjemmesider.

- Større underskudd enn vi trodde

Administrasjonssjef Tor-Ove Falch tar midlertidig over som direktør, og han, styret og resten av administrasjonen arbeider nå intenst med å begrense underskuddet.

Størrelsen på dette underskuddet kom som en overraskelse for styret.

- Underskuddet er betydelig større enn vi trodde for bare kort tid siden, sier styreleder Benn Eidissen i en kort kommentar til Avisa Nordland.

I likhet med Eidissen, beklager Pedersen situasjonen som har oppstått.

- Satsningen fortsetter

GÅR PÅ DAGEN: Bodø/Glimt-direktør Ernst Pedersen (t.h.) er blitt enig med styret om å gå fra klubben. Foto: BJØRN ERIK OLSEN/DAGBLADET
GÅR PÅ DAGEN: Bodø/Glimt-direktør Ernst Pedersen (t.h.) er blitt enig med styret om å gå fra klubben. Foto: BJØRN ERIK OLSEN/DAGBLADET Vis mer

Det gjør selvfølgelig også en overrasket hovedtrener Kåre Ingebrigtsen, men han tror i det minste at den sportslige satsningen blir som før.

- Nå vet ikke jeg så mye om dette, jeg er bare orientert om saken. Men dette skal ikke ha noe å si for sportslig satsning. Vi er ferdig med de spillerkjøpene vi skulle gjøre, og vi får bare kjøre på videre, sier Ingebrigtsen til Dagbladet.no.

Han understreker at det hele tida har vært planen å stanse spillerrekrutteringen nå.

- Trond Fredrik (Ludvigsen, journ.anm.) var den siste brikken for oss, troppen er komplett. Jeg forholder meg dermed til at de sportslige planene våre for 2009 fortsetter, sier Ingebrigtsen.

Bodø/Glimt mot stort underskudd