Kasper Junker

Bodø/Glimt om Junker: - Ikke akseptabelt

Søndag kveld valgte Kasper Junker å forlate Glimts treningsleir, det bekrefter Glimt på sin nettside. - Helt parodisk, sier Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson om situasjonen.

VIL VEKK: Kasper Junker forlot Glimts spillerhotell i går kveld etter at klubben hadde avslått et bud på spilleren. Foto: Mats Torbergsen / NTB
VIL VEKK: Kasper Junker forlot Glimts spillerhotell i går kveld etter at klubben hadde avslått et bud på spilleren. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kasper Junker forlot i går kveld Glimts hotell på Marbella. Det reagerer klubben sterkt på.

«Vi registrerer at han nå har forlatt treningsleiren i Spania. Det er selvfølgelig ikke akseptabelt. Vi og alle skjønner at Kasper ønsker seg ut på nye eventyr, men tilbudene må også være rett for klubben.», skriver Bodø/Glimt på sin nettside.

Klubben forteller også at de har mottatt et bud på spilleren, men har valgt å avslå det budet.

«Vi mottok et bud på Kasper Junker fra en japansk klubb lørdag ettermiddag. Klubben har vurdert budet og på grunn av den korte tiden igjen til seriestart har vi ikke funnet budet interessant nok. Det er ikke aktuelt å selge Kasper Junker nå i vår. Det er for liten tid til å finne en erstatter. Det var vår hovedvurdering, skriver Glimt.

Klubbens skriver videre at det nå gjøres løpende vurderinger rundt situasjonen.

Junker uttalte seg i går til Avisa Nordland.

- Her kan jeg ikke være mer, skal Junker ha sagt til avisa på vei ut av hotellet.

- Parodisk

Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson er klar på hva han mener om saken.

- For en suppe. Det er helt parodisk. Jeg sa vel for halvannet måned siden at det ekteskapet er over, men så tenkte man kanskje at det kunne gå seg til. Men så skjer dette og da virker det jo som en «lost case», sier Jonsson til Dagbladet.

Den tidligere sportsdirektøren i Fredrikstad er ikke i tvil om at det er Junker som kommer verst ut av saken akkurat nå.

- Jeg har forstått Junker tidligere, men akkurat det han og rådgiveren gjør nå er jo ikke bra. Jeg forsvarer absolutt ikke Junker i denne saken. Det er tross alt Glimt som sitter på rettighetene og de har all rett til å avslå et bud de ikke mener er godt nok. Da må Junker bare akseptere det, sier Jonsson.

KRITISK: Fotballekspert Joacim Jonsson er kritisk til Junkers beslutning om å dra fra Glimts treningsleir. Foto: Eurosport / Dplay / NTB
KRITISK: Fotballekspert Joacim Jonsson er kritisk til Junkers beslutning om å dra fra Glimts treningsleir. Foto: Eurosport / Dplay / NTB Vis mer

- Vanskelig

Nå står Bodø/Glimt ovenfor et vanskelig valg når det kommer til fjorårets toppscorer.

- Nekter de Junker å dra kan det bli vanskelig for dem å hente inn nye spillere fordi situasjonen nå ikke ser bra ut. De hadde problemer med Layouni når han dro og det var småtrøbbel når Evjen gikk til Alkmar også. Det er en risiko for Glimt oppe i det hele fordi de blir sett på som en klubb som er vanskelig å ha med å gjøre, sier Jonsson som mener at det å miste Junker vil ha store konsekvenser som Glimt sportslig sett.

- Det er ikke bra sportslig sett for Glimt i det hele tatt. Uten Junker går de fra en gullkandidat til bare en medaljekandidat. Han er livsviktig for dem. Glimt er nok stressa nå, avslutter Jonsson.

Junker skal lenge ha ønsket seg bort fra Glimt og var i vinter koblet til klubber i Tyrkia og Italia.

På Deadline day tidligere i år ble Junker avbildet på Bodø lufthavn. Det ble da spekulert i om han prøvde å presse igjennom en overgang til tyrkiske Kayserispor.

Junker endte på 28 scoringer på 26 kamper i Eliteserien for fjorårets suverene seriemester.

Verken daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, sportssjef Aasmund Bjørkan, Kasper Junker eller Kasper Junkers agent, Christian Bysted, har besvart Dagbladets henvendelser mandag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer