Bodø/Glimt rystet Rosenborg på Lerkendal. Gullfesten er utsatt

... men bare i teorien.

Rosenborg - Bodø/Glimt 1-1 (0-0)

LERKENDAL (Dagbladet). Det ble ikke fyrverki verken på eller utenfor banen da Rosenborg kunne sikre seg gullet med tre poeng mot Bodø/Glimt.

Gjestene lå kompakt og nektet rom, mens Rosenborg ikke hadde oppfinnsomhet og presisjon nok til å trenge gjennom.

I første omgang hadde trønderne ballen nesten hele tiden, men slet med å bryte gjennom Bodø/Glimts forsvarsmur. Alexander Søderlund og Mike Jensen var nære på et par ganger, men det ble bare nesten.

Bodø/Glimt var upresise på overgangene de fikk og skapte null og niks.

Selnæs skadet Tidlig i 2. omgang kom en dårlig periode for Rosenborg. Først mistet Ole Selnæs ballen unødvendig på midten, prøvde å rette opp egen feil, men endte med både gult kort og skade i låret.

Midtbanedirigenten måtte ut, og like etterpå fikk plutselig gjestene målet sitt etter mye frem og tilbake i feltet. En avklaring ble dundret rett i foten til Trond Olsen og ballen føk i nettet. Godt press av Olsen, men for dårlig av RBK-forsvaret.

Etter dette handlet det meste Rosenborg. De presset og presset, men manglet lenge presisjon og fart nok til å bryte gjennom.

Kom tilbake Men så løsnet det 11 minutter før slutt. Mike Jensen begynte å kvikne til og slo et godt innlegg som Alexander Søderlund skjøt sikkert i mål med høyrefoten.

Rosenborg luktet gull igjen og pøset på med alt de hadde. Mike Jensen hadde blant annet et godt skudd som Pavel Londak såvidt fikk slått til corner, og innbytter Matthias Wilhjalmsson hadde en kanon like utenfor. Yann-Erik deLalay hadde også en bra mulighet som han skjøt over på.

Slik ebbet det ut og Rosenborg må vente litt til med å feire gullet. De har ni poeng og 28 mål å gå på med tre kamper igjen å spille.

UAVGJORT: Bodø/Glimt aktet ikke å la Rosenborg seile inn til seriegull, og kjempet til seg ett poeng på Lerkendal i kveld. Dermed er gullfesten utsatt, selv om det bare er teoretiske muligheter for at Stabæk kan hente trønderne på tabelltoppen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix
UAVGJORT: Bodø/Glimt aktet ikke å la Rosenborg seile inn til seriegull, og kjempet til seg ett poeng på Lerkendal i kveld. Dermed er gullfesten utsatt, selv om det bare er teoretiske muligheter for at Stabæk kan hente trønderne på tabelltoppen. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer