Bodø/Glimt så ut til å ta tre poeng - så scoret Stabæk på overtid

Poengdeling i Bodø.

• Bodø/Glimt - Stabæk 1-1 (1-0)

BODØ (Dagbladet): Brede Moe scoret et av årets flotteste mål, men på overtid måtte Glimts innleide trønder-stopper se Stabæk sette inn en blodig ufortjent utligning.

Utligningen til 1-1 ble ikke bare ødeleggende for Moe som matchvinner. Den sørget også for at Glimt fortsatt har nedrykksspøkelset hengende over seg.

- Selvfølgelig var det jævlig surt. Ikke først og fremst for min del. Det første jeg tenkte på da utligningen kom, var at der gikk to viktige fløyten, sa en deppa Brede Moe til Dagbladet rett etter kampen.

Gull-målet Den 22 år gamle trønderen Brede Moe - på utlån fra Rosenborg - fikk ballen fra stopperkollega Sané, med sju-åtte minutter igjen til pause.
Han avanserte over midtstreken, fant ingen å spille til. Avanserte og driblet litt til, og så enda litt. Til slutt befant han seg 20 meter fra Stabæk-målet, fortsatt uten åpenbare pasningsalternativer.

Så da lappet han likegodt til ballen. Alt han maktet. Og mannen som "aldri" scorer, fikk stjernetreff. Prosjektilet steg som en rakett til det ble fanget av nettmaskene i motsatt kryss.

Definitivt en kandidat til rundens mål. Muligens også en kandidat til årets mål.

Utligning på overtid På en kveld da Glimts faste målscorere sløste utilgivelig, så Brede Moes scoring lenge - svært lenge - ut til å bli kampens eneste.

For etter Glimts vanvittige sjansesløseri, sa til slutt Ville Jalasto takk for tilbudet - og utlignet med et kontant skudd etter en Magne Hoseth-corner.

På overtid.

Bittert for Glimt, som med seier ville vært mer eller mindre klar for en ny sesong i Tippeligaen.

Sjanse-sløserne Badou - sju mål hittil i år - ble nektet scoring av Stabæk-keeper Sayouba da han forsøkte å plassere ballen i samme kryss som Brede Moe lyktes med å treffe noen minutter seinere. Senere kom Badou seg til flere fete sjanser uten å lykkes.
 
Det samme gjorde hans senegalesiske landsmann, Ndiaye (fire mål i år).
 
For ikke å snakke om Trond Olsen (fem mål i år), som i kraft av farten sin skapte en rekke muligheter - både for seg selv og andre. Glimts toppscorer Ibba (10 mål) sløste også med sjansene han fikk.

Daniel regisserte Glimts mester-regissør på Aspmyra i kveld, heter Daniel Berntsen. Også han utlånt til Glimt fra Rosenborg. Men i motsetning til Brede Moe er han ekte bodøgutt.

Så vil tida vise om 21-åringen flytter hjem til Bodø permanent. Det håper iallfall de 4.000 som omkranset Aspmyra i kveld.

- Du tenkte ikke på at der snøt Stabæk deg for å bli matchvinner med en scoring for minnebøkene, Brede Moe?

- Absolutt ikke. Man tenker først og fremsr på laget. Ikke på seg selv. Men selvfølgelig er det bittert at jeg ikke ble matchvinner når målet ble så flott som det ble, sier Moe til Dagbladet.

- Fortell om scoringa! Var det et skudd som ble fremprovosert av at du ikke hadde noen å sentre til?

- Ja, det er forsåvidt rett. Jeg prøver hele veien å finne noen å spille til. Finner ingen. Tenker: "Neivel, da får jeg bare fortsette." Til slutt skjøt jeg. Og kjente med en gang at tilslaget ble bra. Kjente at ballen gikk rett vei. Et fint mål, sier Moe beskjedent.

- Du scorer ikke ofte?

- Nei, dette var mitt første på to år. De to sesongene jeg spilte i Ranheim, 2011 og 2012, scoret jeg imidlertid innpå ti ganger. De fleste på heading etter corner eller korridor-frispark.

- Fortjent Suksesstrener Bob Bradley svarte slik, da Dagbladet spurte om Stabæks utligning på overtid var fortjent:

- Sure!

Så forklarte han hvorfor:

- Vi gir oss aldri. Og det betyr mye i fotball.

Han så kampbildet på Aspmyra slik:

- I 1. omgang spilte vi bra, men var litt for veike i angrep. I 2. omgang tok vi endel sjanser i jakten på utligning, og det blottla oss noe. Glimt fikk endel overganger og skapte noen sjanser. Men til slutt betalte vår tålmodighet seg.

- Dere har 34 poeng, og ti poeng ned til kvalikplassen med fire kamper igjen. Stabæk er safe?

- Jeg liker ikke ordet safe. Vi har fire kamper til, og 12 poeng til å kjempe for. Det er der mitt fokus ligger.