Bodø/Glimt sikret livsviktige poeng etter praktkontring

Slo Haugesund.

• Haugesund - Bodø/Glimt 1-2 (0-2)

(Dagbladet): Bortelaget fra nord kom med et skremmeskudd allerede etter to minutter. En dødball fra Trond Olsen ble svingt inn på bakre stolpe. Brede Mathias Moe satte ballen kontant i mål, men var i offside da frisparket ble slått.

Etter ni minutter tok Bodø/Glimt ledelsen. Haugesund-keeper Per Kristian Braatveit var klønete på en dødball, og bokset ballen rett i beina på Badou. Glimt-spillerer var iskald, dro av en mann og plasserte ballen kontant ved stolperota fra fjorten meter.

Praktkontring Haugesund jobbet seg etter hvert inn igjen i kampen, og hadde et par halvsjanser. Nærmest uttelling var  Alexander Stølås. Han banket ballen i tverrliggeren på et frispark fra 30 meter.

Men der Haugesund sleit med å være effektive - nølte ikke Bodø/Glimt da de fikk muligheten. Etter 42 minutter kontret gultrøyene Haugesund i senk.

Daniel Berntsen snappet opp ballen på en corner - tok noen raske steg før han sendte Trond Olsen alene med Haugesund-keeper Braatveit.  Olsen var iskald og doblet ledelsen for Glimt.  Det var 30-åringens første mål i Tippeligaen siden 16.mai.

-  Det er ting vi jobber med hver uke. Det var en fantastisk scoring akkurat etter vårt hjerte. Vi burde drept kampen på 1-2, men får det aldri til. Det var en viktig seier, sier Jan Halvor Halvorsen til C More.

Tangerte rekord Haugesund har den notoriske måltyven Christian Gytkjær på laget. Og dansken var igjen iskald da muligheten kom etter 58 minutter. 24-åringen lurte ballen forbi Glimt-keeperen fra skrått hold, og scoret sitt 12 mål for sesongen.

Med det tangerte han klubbrekorden til tidligere lagkamerat Bojan Djordjic for flest mål i en sesong.

Haugesund presset på mot slutten for utligningen, men fant aldri veien til nettmaskene. 

- Vi er ikke gode nok i dag. Bodø/Glimt spilte fornuftig og tok med seg tre poeng, sier Jostein Grindhaug til C More.