Eliteserien 2021

Bodø/Glimt skuffet - mistet tabelltoppen

Bodø/Glimt skuffet på hjemmebane og mistet tabelltoppen til Molde.

TAPTE TERRENG: Hugo Vetlesen og resten av Bodø/Glimt-gutta skuffet mot Odd. Foto: Mats Torbergsen / NTB
TAPTE TERRENG: Hugo Vetlesen og resten av Bodø/Glimt-gutta skuffet mot Odd. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Bodø/Glimt - Odd 1-1 (1-1)

Et høytsvevende Bodø/Glimt fikk søndag besøk av Odd på Aspmyra.

Med angrepstrioen Ola Solbakken, Erik Botheim og Amahl Pellegrino lengst framme i banen for Glimt, stinket det mål av serielederen før kampstart. Men slik ble det ikke.

Kjetil Knutsens menn klarte bare 1-1 mot Odd, mens Molde gjorde jobben mot Mjøndalen. Det betyr at moldenserne tok over tabelltoppen i Eliteserien.

Praktfullt langskudd

Odd yppet seg innledningsvis i Bodø når Flamur Kastrati ble spilt igjennom etter et nydelig angrep, men avslutningen til kraftspissen ble blokkert.

Som forventet skulle Glimt ha mye av ballen denne kvelden, men nordlendingen slet med å skape sjanser innledningsvis til tross for at de styrte det meste som skjedde på kunstgressmatta.

SCORET: Bodø/Glimt-kaptein Ulrik Saltnes jubler etter å ha sendt Glimt i ledelsen. Foto: Mats Torbergsen / NTB
SCORET: Bodø/Glimt-kaptein Ulrik Saltnes jubler etter å ha sendt Glimt i ledelsen. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer

Men etter 30 minutter satt den for de gulkledde. Hugo Vetlesen la inn fra høyre, og opp til værs steg Ulrik Saltnes som med en flott heading sendte Glimt opp i ledelsen.

Før kampstart lå Molde bare ett poeng bak Glimt på toppen av tabellen. Da var det nærmest skrevet i stjernene at moldenseren på Odd skulle score for «Oddrane». Sander Svendsen dro til fra 20-meter og sendte lagene like langt inn i garderoben.

PANG: Sander Svendsen utlignet for Odd med et flott langskudd. Foto: Mats Torbergsen / NTB
PANG: Sander Svendsen utlignet for Odd med et flott langskudd. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer

Sjansefattig

Etter en stille førsteomgang fra angrepsrekka til Glimt, begynte de å røre på seg i den andre. Erik Botheim fikk plutselig stå helt alene i feltet, men den normalt så treffsikre spissen sviktet i det avgjørende øyeblikket.

- Den skal U21-landslagsspissen sette, sa Joacim Jonsson i Discovery-studioet.

Til tross for en lovende start på den andre omgangen fra Glimt, ble det etter hvert tydelig at angrepsfotballen ikke fløt like bra som den pleier for seriemesteren.

Begge lagene skapte noen halvsjanser avslutningsvis i kampen, men det endte 1-1 på Aspmyra. Det betyr at Molde overtar tabelltoppen, etter at de vant 4-0 hjemme mot Mjøndalen.

«Molde-show»

Molde hadde ingen problemer med å slå Mjøndalen på eget gress. Blåtrøyene ga seg ikke før de hadde banket fire baller i Sosha Makanis nett.

Ohi var kampens store spiller med sine to nettkjenninger. Eliteseriens toppscorer står med elleville 20 scoringer på 18 kamper. Martin Ellingsen og Erling Knudtzon tegnet seg også på scoringslista.

På Marienlyst stadion måtte hjemmefansen dra skuffet hjem. Bendik Bye satt inn 1-0 fra ellevemeteren før Kristoffer Tokstad utliknet til 1-1. Det gikk mot poengdeling, men på overtid sørget Aliou Coly for Kristiansund-seier.

KLINISK: Ohi Omoujuanfo har en strålende sesong i Molde-drakta. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
KLINISK: Ohi Omoujuanfo har en strålende sesong i Molde-drakta. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Vis mer

Ydmyket

I Sandefjord fikk Vålerenga store problemer og måtte dra hjemover med 3-0 i bagasjen. William Kurtovic satt kampens første etter strålende forarbeid fra Risan Mørk. I andre omgang var Vålerengas Oldrup Jensen uheldig og satt ballen i eget mål på klønete vis.

- Jeg vil tro det er en rasende Fagermo nå, sa Joacim Jonsson i Discovery-studioet.

Vidar Ari Jónssons satt sin åttende for sesongen og kunne feire 3-0 seier med resten av mannskapet. «Blåhvalene» ble tippet nord og ned før sesongen, men søndagens seier gjør at de er ni poeng over nedrykksstreken.

Første omgangen mellom Haugesund og Sarpsborg 08 var av det sjansefattige slaget, men i andre omgang tok oppgjøret fyr. På ett minutt hadde Alexander Stølås og Sondre Liseth banket inn hver sin scoring.

Tidligere Haugesund-spiller Ibrahima Koné reduserte til 1-2 seks minutter før slutt, men det var ikke nok for sarpingene. Sarpsborg-spissen er i fin form og scoret hele fire mål i forrige runde mot Sandefjord.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer