Bodø/Glimt storspilte: - Ydmyket Rosenborg

En Philip Zinckernagel i kjempeform dominerte da Rosenborg fikk det tøft på Aspmyra.

HERJET: Kasper Junker, Philip Zinckernagel og Sondre Brunstad Fet feirer etter 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Rosenborg på Aspmyra stadion. Foto: Mats Torbergsen / NTB
HERJET: Kasper Junker, Philip Zinckernagel og Sondre Brunstad Fet feirer etter 1-0 under eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Rosenborg på Aspmyra stadion. Foto: Mats Torbergsen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Bodø/Glimt - Rosenborg 5-1 (2-0)

På tross av at gullet allerede var sikret, gjorde Bodø/Glimt som mange ganger tidligere denne sesongen, storspilte og feide motstanderen sin av banen. I kveld var det Rosenborg som skulle få det tøft.

En Philip Zinckernagel i storform sto for to assist og én scoring, mens Ola Solbakken, Morten Ågnes Konradsen, Vegard Leikvoll Moberg og en muligens offside-plassert Kasper Junker, scoret de andre målene for hjemmelaget. Dino Islamovic scoret for Rosenborg.

- Jeg syntes Rosenborg gjør en fin innsats, men de har litt uflaks. Vi er gode i omstillingen og har litt flaks i dag, sier Zinckernagel til Eurosport etter kampen.

HYLLEST: Lionel Messi feiret 4-0-målet for Barcelona mot Osasuna med en rørende hyllest til avdøde Diego Maradona. Video: Strive Vis mer

Dansk superduo

Det var to lag med vidt forskjellige utgangspunkt som møttes i kveld. Mens Glimt allerede hadde sikret seriegullet og jaktet poengrekorder, trengte Rosenborg et godt resultat for å henge med i topp tre. Trønderne jakter den særdeles viktige tredjeplassen som gir europacupspill neste sesong.

Før kampen lå de på en fjerdeplass, med ett poeng opp til Vålerenga på plassen over. Men tross Rosenborgs poengnød, var det Glimt, som mange ganger tidligere denne sesongen, som begynte å rulle opp fine angrep og score mål.

Først var det den danske superduoen Philip Zinckernagel og Kasper Junker som kombinerte, før sistnevnte satte ballen mål. I ettertid ser det ut som at Junker muligens var offside-plassert da han scorte.

Ti minutter seinere skulle Zinckernagel nok en gang assistere. Denne gangen var det Ola Solbakken som doblet ledelsen for vertene med en herlig avslutning. Assisten var Zinckernagels 32. målpoeng denne sesongen.

Det ble ingen flere scoringer den første omgangen, og lagene gikk til pause på stillingen 2-0 til hjemmelaget.

Scoringsbonanza

Begge lagene hadde sine overtak tidlig i den andre omgangen. Rosenborg var farlig frampå med et par sjanser med Dino Islamovic, som ikke klarte å sette ballen i mål. Men det var Glimt som skulle score. Zinckernagel slår et innlegg som gikk forbi alle og rett i mål. 3-1 til Glimt.

- Det er en statestikk på den karen som er av en annen verden. 16 mål og 17 målgivende, sier Eurosports ekspertkommentator Tor Ole Skullerud Zinckernagel og fortsetter:

- Blytungt for Rosenborg som har jobbet seg tilbake i kampen. Produserer sjanser, men klarer ikke å sette ballen i mål så langt.

Rosenborg og Islamovic skulle få målet sitt, til liten nytte i det 83.minutt. For like etter scoret Vegard Leikvoll Moberg og Morten Ågnes Konradsen.

- Den vakre og dominerende seriemesteren ydmyker Rosenborg, sa Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.

Kampen ender 5-1, og Bodø/Glimt kunne slippe jubelen løs for enda en imponerende seier, mens Rosenborg fortsatt trenger viktige poeng for å sikre tredjeplassen i Eliteserien.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer