Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bodø/Glimt tigger penger av folket

Sender brev med giro til samtlige husstander i distriktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bodø/Glimt kriger om opprykk til Tippeligaen, men kjemper samtidig en desperat kamp for å unngå degradering til 2. divisjon.

Årsaken er klubbens kritiske økonomiske situasjon, som i verste fall ender med at NFF fratar dem profflisensen.

På årsmøtet i februar kunngjorde påtroppende styreleder Benn Eidissen at klubben trengte 10 millioner kroner for å overleve. De har klart å skaffe til veie sju av dem - men mangler altså tre.

Det trygler de folket om å hjelpe dem med.

Mange tiltak

Snart får samtlige husstander i distriktet et tiggerbrev fra Bodø/Glimt, hvor en giro er vedlagt, skriver Avisa Nordland. Der appellerer de folks klubbfølelse.

«Vi henvender oss gjennom dette brevet til alle som har et hjerte for Glimt og som har anledning til å hjelpe klubben i kampen for fornyet eksistens i toppen av norsk fotball. Fristen vår til å levere søknaden til NFF om fornyet profflisens er 1. oktober 2006, så tiden for å bidra er nå!»

Og ramser opp ulike måter å hjelpe på:

I KRISE: Bodø/Glimt har blant annet solgt toppscorer Håvard Sakariassen (i midten) til oppryksrival Bryne for å skrape sammen nok penger til å få fornyet profflisensen. Likevel mangler de fortsatt tre millioner for å få endene til å møtes - og sender derfor tiggerbrev til hele distriktet. Foto: Anniken Mjaaland/Avisa Nordland
I KRISE: Bodø/Glimt har blant annet solgt toppscorer Håvard Sakariassen (i midten) til oppryksrival Bryne for å skrape sammen nok penger til å få fornyet profflisensen. Likevel mangler de fortsatt tre millioner for å få endene til å møtes - og sender derfor tiggerbrev til hele distriktet. Foto: Anniken Mjaaland/Avisa Nordland Vis mer

• Kjøp av andeler på Aspmyra Stadion

• Støtte butikker som støtter Bodø/Glimt

• Komme på kampene

• Bli med på jubileumslotteriet

• Kjøpe litografiserien «Bodø/Glimt 90 år»

• Bli med på jubileumsauksjon

• Støtte klubben gjennom bankgiro

Jobber ulønnet

Styreleder Eidissen - som jobber ulønnet for klubben - erkjenner at brevet høres ut som et tiggerbrev.

- Vi forventer alle typer reaksjoner. Når man sender ut et tiggerbrev, skal det være at pengene går til formål for syke og svake, Kirkens Bymisjon for eksempel. Dette er ikke et tiggerbrev, men ei ærlig oppfordring til dem som bryr seg om klubben, sier han til Avisa Nordland.

Han har forfattet brevet, sammen med faren til Morten Gamst Pedersen, Ernst Pedersen.

Kanskje kommer det et tiggerbrev til Blackburn også?