Bodø/Glimt tviholder på sølvet

Cupfinale, sølvplass og seier i 15. forsøk på Stavanger stadion. Bedre kan det ikke bli for Bodø/Glimt.

Les også:

 • Brann - Bryne: 3-0
 • Odd-Lyn: 1-1
 • Sogndal-LSK: 2-1
 • Tabellen
 • I går: Aalesund - Molde: 1-1 Bodø/Glimt kom til bortekampen mot Viking med en tung statistikk. De hadde aldri vunnet en seriekamp på Stavanger stadion.

  Etter 2-1-seier søndag er imidlertid den statistikken blitt annerledes. Samtidig spilte Odd Grenland 1-1 mot Lyn, noe som betyr at Øystein Gåres mannskap har en liten luke i kampen om sølvplassen.

  - Jeg er veldig godt fornøyd med det som skjedde. Selv om vi hadde en middels dag på fotballbanen, reiser vi hjem med tre poeng, konstaterte Bodø/Glimt-treneren søndag.

  Bodø/Glimt ligger på 2. plass tre poeng foran Odd Grenland.

  - Kutt ut finspillet


  For Viking er situasjonen en helt annen. Ikke siden 31. august har laget vunnet en kamp i eliteserien, og sjansen for å ta medalje ser plutselig helsvart ut.

  Viking hadde ballen mye i kampen mot Bodø/Glimt, men var ikke like flinke til å produsere målsjanser.

  - Vi får rett og slett ikke spillet til å fungere. Kanskje det er på tide å kutte ut finspillet og heller satse på lange baller, sa Frode Hansen.

  Det var Olav Råstad som sendte Bodø/Glimt i ledelsen etter 28 minutter. Cato Hansen slo en lang ball fra midtstreken, som Fredrik Kjølner headet videre. Råstad sto klar og dundret den i mål fra 16 meter.

  I eget mål


  Glimt økte ledelsen sju minutter før slutt, med god hjelp. Corneren fra Christian Berg ble slått i eget mål av landslagsaktuelle Frode Olsen.

  Hannes Sigurdsson tente et ørlite håp med sin scoring noen minutter før slutt, men det ble med noen halvsjanser på tampen av kampen for Viking.

  - Vi er i cupfinalen, og vi er et skritt nærmere sølvet. Bedre kan det ikke bli, oppsummerte Bodø/Glimts Fredrik Kjølner.

  NTB

BARE JUBEL: Her jubler Glimt-spillerne for cupfinaleplass. Snart kan de kanskje juble for seriesølv også.