Bodø/Glimt vant «lokaloppgjøret»

Bodø/Glimt hadde ikke vunnet en eneste kamp denne sesongen før de fikk besøk av Tromsø i dag. Men det var en Tromsø-spiller som scoret.

Tromsø ble sendt hjem med 0-1 i kofferten.

Seieren i det nordnorske oppgjøret ble riktignok ordnet av en motspiller, da Robin Berntsen nikket et innlegg i eget mål. Det var første Glimt-seier i eliteserien siden Lillestrøm ble slått i fjor sommer.

Seieren kom i den andre kampen etter at Dag Opjordsmoen valgte å gi seg som trener, men førte ikke til at hans etterfølger tok av. Fungerende trener Øystein Gåre mener at laget hans fortsatt er et bunnlag og at det må jobbes knallhardt også framover.

- Det var selvsagt morsomt med seier, men vi er fortsatt et bunnlag. Jeg må rose publikum, og må også påpeke at på dagens Aspmyra-matte er det umulig å spille finfotball, sa Gåre.

Det er ennå ikke klart om han blir trener ut sesongen. Foreløpig tar han en kamp av gangen.

Kampens eneste mål kom altså på et selvmål. Robin Berntsen ble hardt presset av hissige Glimt-spillere og sendte ballen i eget nett.

Gåres trenerkollega hadde ikke tid til pressen etter kampen, for laget dro rett fra banen til flyet hjem til Tromsø.

Men det var Terje Skarsfjords første nederlag mot Bodø/Glimt som Tromsø-trener, og laget hans gikk på sitt femte strake tap. Sist det skjedde var på midten av 80-tallet, og det endte med at treneren måtte ta sin hatt og gå. Men Skarsfjord sitter nok trygger enn som så.

Siden laget var i tabelltoppen etter 2. serierunde har laget nå 0-11 i målscore, og bunnstriden nærmer seg.

(NTB)