PÅ VEI BORT: Bodø/Glimts Papa «Badou» Ndiaye (til venstre) og Vieux Sané (i sort genser til høyre) vil forlate klubben i sommer. Foto: Scanpix
PÅ VEI BORT: Bodø/Glimts Papa «Badou» Ndiaye (til venstre) og Vieux Sané (i sort genser til høyre) vil forlate klubben i sommer. Foto: ScanpixVis mer

Bodø/Glimts to største stjerner bekrefter: - Vil forlate klubben i sommer

Er i samtaler med ny klubb.

NADDERUD STADION (Dagbladet): Bodø/Glimts beste spiller, den senegalesiske midtbanestjerna Papa «Badou» Ndiaye, bekrefter overfor Dagbladet at han er i dialog med en annen klubb. Sammen med midtstopper Vieux Sané (25) vil 24-åringen forlate nedrykkstruede Bodø/Glimt i sommer.

- Ja. Vi er i samtaler. Det er folk som tar seg av disse tingene. Jeg prøver bare å fokusere på å spille fotball, sier «Badou» til Dagbladet etter 3-2-tapet for Stabæk.

- Jeg er i samme situasjon som han. Vi får se hva som skjer, forteller Sané til Dagbladet før han blir dratt inn i lagbussen en Bodø/Glimt-leder.

- Vil bort Etter at «Badou» ankom Norge fra Diambars-akademiet i 2012, har den eksplosive midtbanespilleren spilt over 100 kamper og etablert seg som en av Tippeligaens største profiler. I fjor scoret han ni mål og noterte seg for åtte målgivende pasninger.

Det har gjort ham attraktiv for større klubber. Kontrakten hans med Bodø/Glimt går ut etter sesongen, og nå forteller Badou at han vil bli solgt allerede i sommer.

- Det er på tide for meg å ta et steg videre. Jeg vil forlate Bodø/Glimt. Jeg vil ta karrieren et steg videre. Jeg trenger en ny utfordring, sier senegaleseren.

På spørsmål om han allerede er kommet til enighet med en ny klubb, trekker «Badou» på svaret før han smiler og sier:

- Vi får se. Det er alt jeg kan si.

To nøkkespillere Landsmann Sané kommer også fra Diambars-akademiet i Senegal. Mot Stabæk spilte den høyreiste stopperen nok en god kamp i midtforsvaret til Bodø/Glimt, men kunne ikke forhindre lagets åttende tap for sesongen.

VAR GOD: Sané leverte en bra kamp mot Adama Diomande og Stabæk. Foto: Scanpix
VAR GOD: Sané leverte en bra kamp mot Adama Diomande og Stabæk. Foto: Scanpix Vis mer

Sammen med «Badou» er 25-åringen en av bærebjelkene i laget. Trener Jan Halvor Halvorsen tror likevel at begge er borte til høsten, selv om Bodø/Glimt ligger på nest sisteplass og kunne trengt dem i kampen mot nedrykk.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så regner jeg med at begge forsvinner i sommer, sier Halvorsen til Dagbladet og fortsetter:

- Det var stor sannsynlighet for at «Badou» og Sané skulle dra etter sesongen i fjor, men så ble dem. Hodene deres er innstilt på at de skal videre, så jeg regner med at de forsvinner.

- Vet du om de er klar for nye klubber allerede?

- Nei, det har jeg ikke peiling på.

Selger til rett pris Klubbdirektør Bjørn Tore Hansen er innforstått med begge spillernes kontrakter løper ut etter sesongen. Derfor legger han heller ikke skjul på at de vil selge både Badou og Sané i sommer om tilbudet er rett.

- Det er vi relativt avslappet til. Hvis vi får bud som er tilfredsstillende, kan vi være interessert i å selge, sier Hansen til Dagbladet.

- Er Badou og Sané allerede klar for andre klubber?

REGNER MED Å MISTE «BADOU OG SANÉ: Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen. Foto: Scanpix
REGNER MED Å MISTE «BADOU OG SANÉ: Bodø/Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi kommenterer aldri slike ting, men jeg kan likevel si at vi ikke er i konkrete forhandlinger med noen klubber nå.

Samtidig understreker Halvorsen at begge spillerne må erstattes.

- Klubben og styret vet det. I tillegg trenger vi én eller to nye spillere til. Det kommer til å bli en lang høst. Og vi har ikke brukt mye penger. Klubben er også i grønn sone. Så hvis vi kan få inn nye spillere, er det bra, sier Bodø/Glimt-treneren.

GODE VENNER: «Badou» og Sané ønsker begge å forlate Bodø/Glimt. 
Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
GODE VENNER: «Badou» og Sané ønsker begge å forlate Bodø/Glimt. Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix Vis mer