Bogarde brakk beinet

Winston Bogarde, som skulle overtatt plassen til utestengte Arthur Numan i Nederlands semifinalelag i VM, brakk beinet på treningen i dag.

Bogarde var i ferd med å passere Boudewijn Zenden på treningsbanen Stade de la Turbie i nærheten av Monaco da leggbeinet ga etter. Han ble liggende på bakken med store smerter inntil han ble hentet av en ambulanse.

- Det er en alvorlig skade. Vi er ganske sikre på at leggbeinet er brukket. Han er på sykehus i Monaco. Det er ikke avgjort om han skal opereres i Amsterdam eller om vi skal hente en kirurg hit for å operere, sa
landslagssjef Guus Hiddink.

Numans utvisning ville gitt Barcelona-spilleren Bogarde hans første kamp fra start i VM. Han kom inn mot slutten to ganger i gruppespillet.

Hiddink har dermed store skadeproblemer foran tirsdagens semifinale. Nederland har dessuten bare to hviledager mot Brasils tre. Marc Overmars er hemmet av strekkskaden han pådro seg under trening før helgen, og kan
neppe spille fra start tirsdag heller.

- Det er svært tvilsomt om han kan spille, sa Hiddink, som også har Aron Winter og høyreback Michael Reiziger på skadelista. Sammen med Overmars nøyde de seg med lett trening i dag.

Phillip Cocu, som mot Argentina ble flyttet ned fra spissplass til Overmars' rolle som venstre flankespiller, blir nå trolig hentet enda et ledd bakover for å fylle venstrebackplassen. Zenden overtar da som flankespiller.

(NTB-Reuter)