Bogen tiltalt for bedrageri

Terje Bogen og den tidligere økonomidirektøren i Sponsor Service ble i dag tiltalt av Økokrim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Og det er ikke lite Økokrim tiltaler konsernsjef Bogen og økonomidirektør Mark Sjuve for. I tiltalebeslutningen står det at de to er tiltalt for grovt bedrageri, investorbedrageri og regnskapsovertredelser og grov utroskap.

Ved flere anledninger i 2002 fikk konsernsjefen og økonomidirektøren på vegne av Sponsor Service ASA innvilget lån/kreditter på til sammen 350 millioner kroner hos Nordea Bank Norge ASA.

Som grunnlag for søknadene la de frem selskapsinformasjon som etter Økokrims syn gav et uriktig totalbilde av selskapet. Blant annet viste selskapets regnskaper, prognoser og budsjetter et bedre resultat enn det som var reelt, og en overvurdert balanse.

Konsernsjef Bogen er videre tiltalt for bedrageri mot en rekke investorer i forbindelse med at investorene skulle garantere for en rettet emisjon i Sponsor Service ASA. Økokrim mener at investorene ble forledet ved at de ble presentert uriktig informasjon om den økonomiske tilstanden i Sponsor Service ASA.

Ifølge tiltalen skal konsernsjefen og økonomidirektøren også ha gitt uriktige opplysninger til investorer i forbindelse med en rettet emisjon. Denne emisjonen ble ikke gjennomført.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer