Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bohinen bekrefter ny romanse: - Her er det bare fryd og gammen

Suksessår i Sandefjord.

SERIEMESTER MED SANDEFJORD:  Lars Bohinen og Sandefjord jublet etter 3-1-seieren over Tromsø i går. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SERIEMESTER MED SANDEFJORD: Lars Bohinen og Sandefjord jublet etter 3-1-seieren over Tromsø i går. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

Sandefjord - Tromsø 3-1 (1-1)

SANDEFJORD (Dagbladet): Lars Bohinen (45) har hatt braksuksess med Sandefjord denne sesongen, og har en stigende stjerne på trenerhimmelen.

I går skrev klubben historie da den ble seriemester for første gang. Sandefjord slo Tromsø 3-1, og sikret seg med dette topplassen i 1. divisjon.

Les kampsak her.

Klubben var allerede klar for opprykk til Tippeligaen, men seriemesterskapet er prikken over i-en. Samtidig bekrefter den tidligere «Skal vi danse»-deltakeren ryktene som har versert en stund - om at han har fått seg ny kjæreste.

- Ja. Her er det bare fryd og gammen, kommenterer Bohinen på Dagbladets spørsmål.

- Alle piler peker oppover?

- Alle piler peker oppover, svarer han smilende, og rusler tilbake til jublende Sandefjord-spillere på Komplett.no Arena.

Ett tap Bohinens utkårede er som TV 2s «God Kveld, Norge» meldte i helga Johanne Lund, eksen til komiker Espen Eckbo. Men i går kveld - mellom 19.00 og 21.00 - handlet det utelukkende om fotball.

Bohinen kom til Sandefjord før sesongen. I perioden før dette hadde den tidligere sportssjefen i Vålerenga og Stabæk begynt i det små som trener for 2. divisjonsklubben Asker. Bohinen fikk straks dreis på jobben, og i fjor høst kom Sandefjord på banen og ville ha ham som erstatter for Arne Sandstø.

Klubben har bare tapt én kamp denne sesongen. Til neste år er den i det gjeveste selskapet igjen - Tippeligaen.

- At vi har rykket opp, har jeg klart å venne meg til. Men at vi slo Tromsø såpass ettertrykkelig som vi gjorde, gjør meg lettet, sier Bohinen.

- Vi kunne fort satt foten på pedalen og vært fornøyde med det vi hadde. Men slik er ikke denne spillergruppa. Vi vil vinne fotballkamper. Vi har klart å skape en spillergruppe som er fantastisk.

Knallharde treninger Lars Iver Strand - som scoret det første Sandefjord-målet foran 3200 tilskuere - peker på noen av suksessfaktorene:

- Vi fikk inn gode forsterkninger. Treneren satte trykk på detaljarbeidet, på hele livet rundt det å være fotballspiller. Det gjelder forberedelser til trening og bevisshet på trening. Det høres enkelt ut, men det handlet om å få folk til å skjønne hva vi skal.

- Det ryktes om knallharde treninger?

- Den første treningsuka i januar sa han at vi skulle starte rolig. Det innebar to dobbeltøkter på nesten to timer hver gang. De besto av tunge intervaller og styrketrening. Det gikk nesten over stokk og stein, og siden har det bare økt, sier Strand og smiler.

Fire poeng To runder gjenstår av 1. divisjon, og trolig slår Tromsø direkte følge med Sandefjord opp i Tippeligaen. Steinar Nilsens gutter har fire poengs forsprang til nærmeste utfordrer.

Fire lag skal slåss om den siste plassen mot laget som ender tredje sist i Tippeligaen.

Brann er blant aktørene som er i desperat knipe.

PS: Hvilken trener tror du Bohinen har som forbilde? Les Dagbladets papiravis i dag.

BLÅ JUBEL:  Tidligere Tromsø-spiller Lars Iver Strand (til høyre) scoret det første målet for Sandefjord i går. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BLÅ JUBEL: Tidligere Tromsø-spiller Lars Iver Strand (til høyre) scoret det første målet for Sandefjord i går. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling