Bohinen håper City gruses av Arsenal

TV 2-eksperten avfeies som pinlig av City-fansen.

TAPTE MED TI MANN: Manchester City fikk Dedryck Boyota utvist etter fem minutter og tapte 0-3 hjemme mot Arsenal i oktober. Her redder Joe Hart et straffespark fra Cesc Febragas. Foto: REUTERS/Nigel Roddis
TAPTE MED TI MANN: Manchester City fikk Dedryck Boyota utvist etter fem minutter og tapte 0-3 hjemme mot Arsenal i oktober. Her redder Joe Hart et straffespark fra Cesc Febragas. Foto: REUTERS/Nigel RoddisVis mer

• Fotballstudio: Sju Premier League-kamper fra kl. 20.45

(Dagbladet): Blått mot rødt, sølvplass mot bronseplass, London mot Manchester, fransk mot italiensk, nykommer mot etablert lag.

Kveldens kamp mellom Arsenal og Manchester City er også et oppgjør mellom et kjøpelag og et gjeng talenter, mener TV 2-ekspert Lars Bohinen.

På sin twitterkonto skriver han følgende om matchen på Emirates med avspark kl. 20.45:

- Håper Arsenal gruser City i kveld og viser at utvikling av talent er riktigere og viktigere enn kjøp av det.

City = kjøpelag Den tidligere Premier League-proffen og fotballdirektøren utdyper gjerne:

- Arsenal har gjennom lang tid utviklet unge spillere, gjennom å bruke de på banen. Det har vært en bevvist strategi og politikk. City er et rent kjøpelag, de henter stjerne og bygger suksess gjennom det. Jeg har mye mer sansen for den jobben som er gjort i Arsenal, med de sjansene de tar. Det er mer fornuftig, sier Bohinen til Dagbladet.

Kritikken mot City preller av på Manchester Citys skandinaviske supporterklubb.

- Jeg tror det ikke er verd å svare på, det viser en manglende kunnskap om hva som skjer i City, sier talsmann Ole Fuglestad til Dagbladet.

Han mener at Bohinen søndag, etter Wigan-Newcastle-kampen på TV2, selv viste at han ikke kan tas på alvor.

- Da presterte Bohinen å si at det var en viktig seier for Hammers, to ganger. Han omtalte Newcastle som Hammers, det sier bare litt om hvor lite kunnskap han har om engelsk fotball. Jeg har problemer med å ta ham alvorlig, det blir bare pinlig når han rakker ned på City, sier talsmannen.

Bohinen er ikke sikker på om City-talsmannen har rett i forsnakkelsen på lufta.

LIKER NOTTINGHAM ALLER BEST: Lars Bohinen (t.v) er studioekspert sammen med og Aleksander Schau i TV 2s Premier League-sendinger. 41-åringen har ikke noe favorittlag i England, men har mest varme følelser for eksklubben Nottingham Forest. Foto: Foto: Morten Holm / SCANPIX
LIKER NOTTINGHAM ALLER BEST: Lars Bohinen (t.v) er studioekspert sammen med og Aleksander Schau i TV 2s Premier League-sendinger. 41-åringen har ikke noe favorittlag i England, men har mest varme følelser for eksklubben Nottingham Forest. Foto: Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer

- Jeg kan ikke huske at jeg omtalte Newcastle som Hammers, men når du sitter der og har sett sju kamper kan det koke i knollen. Du følger med alle kamper på skjermer, og da kan du av og til si feil lag. Men jeg husker ikke at jeg har gjort det. Jeg har analysert West Ham fire ganger, jeg vet forskjellen på lagene.

Etterlyser City-talenter Den tidligere Forest-, Derby- og Blackburn-proffen sier han også kjenner til at Citys har et godt ungdomsakademi.

- Det er veldig bra, men hvem får sjansen og når opp og fram? Nesten ingen. Til og med Stephen Ireland slapp City. I det øyeblikket de bruker egne spillere, så skal jeg applaudere.

- Hvilken betydning har kveldens kamp?

- Den trenger ikke å ha så stor betydning, fordi sesongen bare er halvspilt. Men det er igjen viktig for Arsenal at de kan ta et topp 4-lag. Det har de slitt med lenge, selv om de slo Chelsea sist. Begge lagene må ha heng på United, men tror ikke det blir kjørt for noen. Plutselig kan United avgi poeng, som mot Birmingham. Ingenting er avgjort, selv om United har et bra feste.

- United er din ligafavoritt?

- Det er nesten nødt til å bli United, de har vært stabile og har en egen evne til å karre seg til poeng på dårlige dager. De har lagmoral og en tro på seg selv som gjør at det skal bli tøft å ta dem. Arsenal spiller bedre fotball, men variere for mye i resultater. De har blant annet tapt to hjemme.

Stygg statistikk Manchestercity.no-talsmann Fuglestad har ingen store håp for kvelden. Det skyldes at playmaker David Silva står over med skade og en statistikk som viser null City-seirer borte mot The Gunners siden 1975.

- Hvis City taper denne kampen er de tre poeng bak United, med to poeng kamper mer spilt. Da trenger vi ikke fantasere om ligagullet mer. Personlig er jeg pessimist, siden Silva ikke spiller. Hvis du ser på statistikken på Highbury og i London - da blir det tøft. Arsenal er i god form, sier Fuglestad.

• Dagbladets oddsekspert: H på Arsenal - 1,80 kan spilles

KNUSTE ARSENAL: Bohinen mener Arsenal-laget trenger flere seirer mot andre tetlag. Foto: REUTERS/Dylan Martinez
KNUSTE ARSENAL: Bohinen mener Arsenal-laget trenger flere seirer mot andre tetlag. Foto: REUTERS/Dylan Martinez Vis mer