Bohinen håper på VM

DERBY (Dagbladet): Derby- Leicester 0-4. - Nå har jeg seks kamper for Derby og så lenge jeg spiller på et anstendig nivå bør jeg være VM-aktuell, sier Lars Bohinen. Greit nok det. Men i regnestykket sitt må han trekke fra gårsdagens forestilling. Den var - for å si det mildt - ikke bra.

- Enig, sier Lars.

- Dette var min dårligste kamp siden jeg kom hit. Men det hører med at vi spilte med tre mann mot fem på midten i første omgang. Da er det i utgangspunktet håpløst.

For å si det mildt: Derby spilte uvant og taktisk klønete mot Leicester. Med en snorrett bak-firer, hvor backene aldri støtet opp på sidene, kom Leicesters kantspillere fossende. Og derfra kom også de giftige servene som ødela alt for Derby i løpet av 14 minutter.

Da hadde nemlig Leicester headet ballen fire ganger i mål.

I matchprogrammet skrev hjemme-manager Jim Smith noen godord om Lars Bohinen. Ut over det avskydde han alt han så av Derby i forrige serierunde mot Crystal Palace (1-3). Og etter to minutter i går ettermiddag holdt han på å levere innvollene sine på Pride Park.

For det er pride (stolthet) alt handler om i Derby - en massiv sjåvinisme og stolthet rundt fotballaget.

Bohinen pepet ut

0-1 etter 96 sekunder, og 0-2 bare 16 sekunder etter påfølgende avspark, var katastrofe per definisjon. Men enda verre: Derby gorde ikke noe med det. Og derfor kom det to til før kvarteret var gått. Bohinen sier:

- Vi som spilte på midten ble bare løpende etter ballen. Det var veldig tungt og veldig håpløst.

På 0-4 prøvde Lars Bohinen noen varianter med ballen. Da den gikk til motstanderen, ble han buet på av sine egne.

- Jeg registrerte det, men sånn er det. Jeg tar ikke det alvorlig, ser Lars.

Håper på Mexico

Men VM-tankene er inderlige og alvorlige. Og han mener at han har et berettiget håp.

- Jeg slåss om den siste plassen som indreløper. Og ifølge det Drillo har sagt til meg - at det blir lettere for han å vurdere meg hvis jeg får noen kamper - så håper jeg på en sjanse mot Mexico. For da har jeg forhåpentligvis spilt ni kamper for Derby.

Og:

- De tre siste før denne mot Leicester - kamper som ikke er blitt lagt merke til hjemme i Norge - har vært veldig bra, sier Lars Bohinen.

TÅLMODIG: Etter seks kamper i Derby-drakt lanserer Lars Bohinen seg selv som VM-aktuell.