Bohinen innrømmer brudd på fair play

Blir tema på spillermøte i Stabæk.

(Dagbladet.no): Lyn - Stabæk 3-2.

- Tommy Berntsen har selvfølgelig rett, sier Stabæk-direktør Lars Bohinen til Dagbladet.no.

På bildet til høyre ser du en rasende Lyn-kaptein Berntsen i klinsj med Stabæk-keeper Jon Knudsen på Ullevaal i går kveld. Espen Hoff lå nede med skade da ballen ble spilt ut over sidelinja.

I stedet for å gi Lyn kula tilbake sparket Knudsen den opp i angrep, og Stabæks spisser fortsatte jakten på scoring.

- Vi kan ikke velge og vrake når vi skal stå for fair play, og når vi ikke skal gjøre det. Berntsen har absolutt et poeng. Vi skal stå for fair play uansett om det er spilt i ett minutt eller 90 minutter, uansett hva det koster oss. På sikt tjener det oss å ha den innstillingen.

Bohinen hardt ut mot Sundgot og Bergdølmo

Bohinen har holdt fair play-fanen høyt hevet denne sesongen, og gått hardt ut mot motstandere som har tøyd regelverket.

Sportsdirektøren var nådeløs mot Arild Sundgot etter handsmålet på Åråsen forrige uke, og før det beskyldte han André Bergdølmo for å ha «pisset på spillets ånd».

Bohinen innrømmer brudd på fair play

- Er det da litt flaut når dere selv dummer dere ut?

- Nei, jeg synes ikke det er flaut, men det er unødvendig. Det skal ikke skje. Vi skal praktisere fair play uansett hva resultatet er, det finnes ikke anledning til å velge det bort, sier Bohinen.

- Ingen skal komme og kritisere oss for at vi setter fair play veldig høyt og ønsker å sette dagsorden. Det er naturlig at vi tar opp det som skjer i våre kamper.

Han varsler at episoden vil bli et tema på dagens spillermøte.

Ingen trøst i misforståelse

- Jeg har allerede fått forklaringen, men jeg skal ta det opp når vi er samlet. Det er ikke en trøst at det var en misforståelse.

- Hva skjedde?

- Jon (Knudsen) får ballen tilbake og sparker ut, og regner da med at Lyn får ta ned ballen i fred og ro, og sette i gang på normal måte. Men i stedet jager vi ballen, og da er skaden allerede skjedd. Vi var ikke bevisste nok.

STABÆK ER IKKE PERFEKTE: Direktør Lars Bohinen skjønner godt at Lyns Tommy Berntsen hisset seg opp da Stabæk ikke fulgte fair play-reglene på Ullevaal i går kveld. Foto: Scanpix
STABÆK ER IKKE PERFEKTE: Direktør Lars Bohinen skjønner godt at Lyns Tommy Berntsen hisset seg opp da Stabæk ikke fulgte fair play-reglene på Ullevaal i går kveld. Foto: Scanpix Vis mer

Bohinen har forståelse for at det Stabæk foretar seg følges ekstra nøye, når de selv har flagget fair play så høyt.

- Det er bare en spore for oss, til å være ekstra presise og korrekte. Det er en av grunnene til at vi gjør det. Men vi er ikke feilfrie, og kommer heller ikke til å være det framover. Men jeg ser ikke noen grunn til at vi likevel ikke skal kunne ha det som en grunnverdi i Stabæk, sier direktøren.

SINNA LYN-KAPTEIN:</B> Jon Knudsen fikk klar beskjed fra Berntsen om hva han skulle ha gjort.