Bohinen klar for Sandefjord

- Gleder meg veldig.

KLAR FOR NY KLUBB: Lars Bohinen forlater Asker og fortsetter trenerkarrieren for førstedivisjonsklubben Sandefjord. Her fra Majorstua i Oslo i 2007. Foto Torbjørn Grønning / Dagbladet
KLAR FOR NY KLUBB: Lars Bohinen forlater Asker og fortsetter trenerkarrieren for førstedivisjonsklubben Sandefjord. Her fra Majorstua i Oslo i 2007. Foto Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

(Dagbladet):  Kl 13.30 i ettermiddag ble Lars Bohinen presentert som ny hovedtrener for førstedivisjonsklubben Sandefjord.

- Jeg gleder meg selvfølgelig veldig. Det er drømmen min å trene et lag med profesjonelle spillere. Nå har man tilgang og kontroll på spillerne i langt større grad enn det jeg hadde i Asker, sier Bohinen til Dagbladet.

Arne Sandstø har vært trener for Sandefjord siden mai 2011, men avslutter nå samarbeidet, etter at trener og klubb ikke har kommet til enighet om en videre avtale. Det meldte klubbens hjemmeside tidligere i høst.

Nå skal Bohinen lede Sandefjord Fotball ut 2016.

- Kontrakten løper fra 1. januar neste år, men jobben begynner oppe i hodet allerede nå, sier 44-åringen.

Enstemmig styre Den tidligere fotballproffen skrev i fjor under en toårskontrakt med Asker, men forlater altså andredivisjonsklubben etter bare én sesong. Klubben hadde ambisjoner om opprykk, men ble såvidt slått av rivalen Bærum og endte på andreplass i sin avdeling.

Bohinen har i høst vært i kontakt med flere klubber, men endte til slutt opp som trener i Sandefjord. Vestfoldklubben har vært i førstedivisjon siden de rykket ned fra Tippeligaen i 2010.

- Sandefjord har vært mest på og mest ivrig av de klubbene jeg har snakket med. De har vært grundig i denne prosessen, og styret har vært enstemmig i at de vil ha meg som trener. Det har vært viktig for meg, forklarer den ferske treneren.

For Bohinen er første prioritet nå å sette sammen en tropp som er kapabel til å rykke opp til høyeste nivå igjen.

- Det er klubbens klare ambisjon. Jeg vet foreløpig ikke så mye om spillerstall og hva som er aktuelt av kjøp og salg, men klubben har en sunn økonomi.

Bohinen har tidligere vært sportslig administrativ leder i Vålerenga og sportsdirektør i Stabæk.