Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Aalesund topper tabellen i OBOS-ligaen

Bohinen langet ut mot ekspert - før han ledet AaFK til sterk seier

Få timer før start langet Lars Bohinen ut mot Joacim Jonsson på ny og kalte svenskens oppførsel for pinlig. Dernest ledet han AaFK til en sterk bortetriumf.

STERK SEIER: Lars Bohinen har brukt denne lørdagen til en glohet diskusjon med Joakim Jonsson og ikke minst å lede AaFK til 3-1-seier borte mot Kongsvinger. Foto: Bildbyrån
STERK SEIER: Lars Bohinen har brukt denne lørdagen til en glohet diskusjon med Joakim Jonsson og ikke minst å lede AaFK til 3-1-seier borte mot Kongsvinger. Foto: Bildbyrån Vis mer
  • Kongsvinger - Aalesund 1-3

(Dagbladet): Mustafa Abdellaoue, Edwin Gyasi, Vebjørn Hoff, Mikkel Kirkeskov og Thanasis Papazoglou var blant profilene som forlot Aalesunds Fotballklubb etter nedrykket fra Eliteserien forrige sesong.

Det samme gjorde trener Trond Fredriksen. AaFKs klubblegende ble erstattet av den norske landslagslegenden Lars Bohinen, som dermed har fått treneransvaret med å føre sunnmørsklubben opp igjen i det gode selskap.

Ikke siden 2006 har AaFK vært på nivå to i Norge. Bohinen kom fra en suksessrik sportslig periode som Sandefjord-trener, før han i januar tok fatt på oppgaven med å snu den vonde trenden i Ålesund.

Målet er klart: Bohinen skal få ut potensialet i den ressursrike sunnmørsklubben, rykke opp og etablere AaFK som en toppklubb i norsk fotball.

Het diskusjon

Samtidig har han ikke helt lagt bak seg det som skjer i gamleklubben Sandefjord.

Da trener Magnus Powell ble sparket tidligere i uka, brukte den svenske fotballeksperten Joacim Jonsson Twitter til å lange ut mot Sandefjord-styret og klubbens ansettelsesprosess.

HERJER: AaFK-spissen Holmbert Fridjonsson scoret igjen mot Kongsvinger og står med sju målpoeng og fem kamper. Foto: Bildbyrån
HERJER: AaFK-spissen Holmbert Fridjonsson scoret igjen mot Kongsvinger og står med sju målpoeng og fem kamper. Foto: Bildbyrån Vis mer

Bohinen reagerte sterkt på det han mener er formidling av faktafeil og tok derfor sine tidligere kolleger i forsvar i det som utartet til en lang og syrlig Twitter-diskusjon med Jonsson.

I dag, bare noen timer før Bohinen og AaFK skulle ut i kamp mot Kongsvinger på Gjemselund, fortsatte den tidligere Blackburn-stjerna å lange ut mot Jonsson:

«Jonsson, nå er det bra. Argumentasjons og faktagrunnlaget du benytter er syltynt. Omtrent like tynne som prestasjonene til FFK da du jobbet der. Du skraper i overflaten og bruker kvasikunnskap til å slenge drittpakker. For å forsvare din «ekspertrolles» eksistensrett. Pinlig.», skrev Bohinen i en ny syrlig Twitter-melding.

Jonsson avsluttet tilsynelatende debatten ved å påpeke det han omtaler som hersketeknikk av Bohinen og ønsket ham lykke til i dagens kamp mot Kongsvinger.

Sterk seier

ISLANDS KRAFT: I likhet med Holmbert Fridjonsson scoret landsmannen Aron Thrandarson mot Kongsvinger. Foto: Bildbyrån
ISLANDS KRAFT: I likhet med Holmbert Fridjonsson scoret landsmannen Aron Thrandarson mot Kongsvinger. Foto: Bildbyrån Vis mer

Diskusjonen om Sandefjord på kampdagen til nåværende arbeidsgiver AaFK kan synes spesiell, men utfallet kunne ikke ha blitt bedre for Bohinen og co.

Tankene om Sandefjord ble lagt til side i tide, og en riktig fokusert Bohinen la en slagplan som ga AaFK en sterk borteseier over Kongsvinger.

Sunnmøringenes islandske midtbanejubel Aron Thrandarson sendte tangotrøyene i føringen, før landsmannen Holmbert Aron Fridjonsson økte til 2-0 og la sammen grunnlaget for triumfen.

Adem Güven, som for ti år siden var høyaktuell for nettopp AaFK, reduserte for vertene i de lokale regnbyene, men Bohinens elever drepte raskt Kongsvingers håp da Oddbjørn Lie sørget for 3-1-seier til de oransje og blå.

- Vi har skapt mange sjanser i hver eneste kamp, men ikke hatt ballen så mye som vi ønsker, sier Bohinen til Eurosport.

Kritiserer angrepsspillet

Dermed tok AaFK, som måtte klare seg uten en skadet Torbjørn Agdestein, en ny solid seier og er i ferd med å rykke ifra på tabelltoppen. 13 av 15 mulige poeng har gitt sunnmøringene en drømmestart på sesongen med like solide 13-2 i målforskjell etter fem seriekamper.

TABELLTOPP: AaFK har mye å juble for hittil i årets sesong. Foto: Bildbyrån
TABELLTOPP: AaFK har mye å juble for hittil i årets sesong. Foto: Bildbyrån Vis mer

- Poengfangsten er solid. Vi har et bra momentum nå, og det gir oss ro til å utvikle angrepsspillet vårt videre. Det er vi nødt til å gjøre. Vi har en del å jobbe med, varsler Bohinen.

Klubbens nye spiss Fridjonsson står for fem av disse scoringene og er nr. 2 på toppscorerlista, bak Notoddens Erik Midtgarden. Med to målgivende pasninger i tillegg til dem scoringene er Fridjonsson ligaens målpoengkonge hittil i sesongen.

- Jeg er veldig fornøyd med antall mål. Det er det som er jobben min, sier Fridjonsson til Eurosport.

25-åringen rager 195 centimeter over bakken og har to A-landskamper og ett mål for Island. Også Thrandarson har to A-landskamper for den VM-klare nasjonen. Daniel Gretarsson og Adam Arnarson er de to siste islendingene i AaFK-stallen, som ellers preges av mange lokale gutter.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media