KLAR FOR AALESUND: Lars Bohinen forlater Sandefjord. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
KLAR FOR AALESUND: Lars Bohinen forlater Sandefjord. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpixVis mer

Lars Bohinen klar for Aalesund

Bohinen ny trener i Aalesund

Lars Bohinen forlater Sandefjord for å bli hovedtrener i Aalesund i 2018-sesongen.

Den tidligere Premier League-proffen erstatter Trond Fredriksen, som fikk sparken som Aalesund-trener etter sesongslutt. Fredriksen er samtidig ønsket i en annen rolle i klubben.

Aalesund rykket ned fra Eliteserien denne sesongen etter en intens avslutning på sesongen. Til slutt skilte det kun to innslupne mål mellom AaFK og Sogndal i kampen for å unngå direkte nedrykk.

Lars Bohinens Sandefjord hadde til slutt tre lag bak seg på tabellen og sikret fornyet kontrakt. Likevel forlater Bohinen nå vestfoldklubben.

- På kort sikt må klubbens ambisjon være å rykke opp igjen. Jeg vet av erfaring at det ikke er en enkel øvelse, men det må være et helt klart mål, sier han.

God match

Aalesunds klubbdirektør Geir Steinar Vik opplyser at det har vært jobbet med en lang liste med trenerkandidater den siste tiden. Kandidater fra både inn- og utland har vært inne i bildet. Valget falt til slutt på Bohinen.

- Vi mener at dette er en god match og gleder oss til å ta fatt på samarbeidet, sier klubbdirektøren.

Han omtaler den nyansatte treneren som «en viktig skikkelse i vårt langsiktige arbeid med å gjenoppbygge AaFK til en toppklubb i norsk fotball». Styreleder Jan Petter Hagen er også optimistisk med tanke på hva den tidligere Premier League-proffen kan bidra med.

- Vi vet at AaFK er en attraktiv klubb for trenere. Lars Bohinen har god erfaring både som trener og sportsdirektør, samt en lang og innholdsrik spillerkarriere. Han kommer til å skape engasjement rundt seg og i klubben, sier han.

Saken fortsetter under lenken.

To opprykk

Bohinen ser for seg å bli lenge i Aalesund og vil løfte klubben mot toppen av Eliteserien.

- Skal vi nå gamle høyder, må det jobbes målbevisst, møysommelig og tålmodig. Ingenting skjer over natten. For meg er det viktigst å få på plass en konkurransedyktig spillertropp, bygge en god prestasjonskultur og skape en tydelig spill-identitet, sier han.

Bohinen har tidligere trent Asker og Sandefjord. Han kom til Vestfold-klubben i 2014 og har ledet den til to opprykk til Eliteserien. Bohinen har også en fortid som henholdsvis som sportslig administrativ leder og sportsdirektør i Vålerenga og Stabæk.

Som spiller nådde Lars Bohinen 49 A-landskamper for Norge, og klubbkarrieren innbefattet spill i blant annet Nottingham Forest, Blackburn og Derby.

Var Viking-aktuell

Den siste tiden har Bohinen vært koblet til den ledige jobben som Viking-trener. Tirsdag ble imidlertid Bjarne Berntsen ansatt som ny trener i rogalandsklubben.

I Sandefjord starter nå jobben med å finne Bohinens erstatter. Vestfoldingene bekreftet trenerprofilens avgang på sine nettsider onsdag, men skriver ingenting om når man håper å ha en erstatter på plass.

NTB