Bohinen raste mot dommeren etter kontroversiell utlikning

2-2 i Mjøndalen.

• Mjøndalen - Sandefjord 2-2 (0-2):

(Dagbladet): Lars Bohinens Sandefjord har slitt voldsomt i Tippeligaen så langt i år etter fjorårets opprykk. Vestfoldingene tapte vanvittige ni kamper på rad fra midten av april til begynnelsen av juni.

Etter landslagspausen har Bohinens gutter tydelig tatt noen steg. I forrige runde klarte laget fra hvalfangerbyen 0-0 mot Lillestrøm, og i kveld var laget fryktelig nær en etterlengtet trepoenger.

Kontroversiell utlikning Sandefjord var det mest effektive laget i en meget svak kamp mot Mjøndalen, men hjemmelaget slo tilbake mot slutten - og det på kontroversielt vis.

Alagie Sosseh holdt nemlig keeper Tørnes i trøya da Mjøndalen utliknet på en heading fra Ulrik Arneberg rett før full tid.

Det fikk Sandefjord-sjef Lars Bohinen til å rase:

- Dommerteamet dømte 70-30- eller 80-20-fordel til dem hele veien i kveld. Det var et soleklart frispark til oss da de utliknet. Jeg har ikke sagt noenting om dommere i hele år, men i dag synes jeg det var fryktelig, sier han til Cmore.

Ville ha straffe Mjøndalen-trener Vegard Hansen hadde ikke sett situasjonen da Cmore snakket med ham etter kamsplutt:

- Jeg har ikke sett situasjonen. Gutta våre ville også ha en straffe eller to. Jeg er ikke så opptatt av dommerne. Vi er veldig glade for poenget siden vi kommer tilbake seint. Jeg synes vi er best totalt sett, sier han til kanalen.

Mjøndalen var friskest innledningsvis i kveld, men slet stort med presisjonen i de avgjørende fasene. Det gjorde at bruntrøyene ikke maktet å skape de store mulighetene offensivt før pause.

TETT: Sandefjords Jean Alassane Mendy og Mjøndalens Christian Gauseth delte poengene i kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
TETT: Sandefjords Jean Alassane Mendy og Mjøndalens Christian Gauseth delte poengene i kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Sandefjord-stopper Yaw Amankwah måtte kaste inn håndkleet halvveis i første omgang, sannsynligvis på grunn av problemer med kneet.

Den tidligere Brann-spilleren ble liggende nede noen minutter tidligere etter å ha tråkket feil og fått for mye vekt på stamfoten på kunstgresset i Mjøndalen. Etter 21 minutter sviktet kneet på nytt da han skulle dempe en pasning fra en medspiller. 26-åringen ble erstattet av Thomas Juel-Nielsen.

Kirkevold-dobbel Rett etterpå tok Sandefjord ledelsen mot spillets gang.

Pål Alexander Kirkevold tok ned en høy pasning med et fint touch bak et nølende hjemmeforsvar. Spissen satte fart inn i boksen og dunket kula i lengste hjørne med venstrebeinet.

1-0-målet kom etter en god prestasjon av Sandefjord-spissen, men man kan stille store spørsmål ved Mjøndalens forsvarsspill før nettkjenningen.

Mjøndalen slet voldsomt med å bygge opp et ordentlig press etter å ha kommet under. Hjemmelaget kom til flere god innlegg fra posisjoner dypt i banen, men Sandefjord fikk klarert ballene som ble slått inn.

Isteden var det Sandefjord som kom til en ny halvsjanse, etter en drøy halvtime, men skuddet fra Jean Alassane Mendy fra skrå vinkel ble slått til corner av Ivar Andreas Forn.

Rett før pause viste Sandefjord tegn på effektivitet på nytt.

Keeper Michael Elvers Tørnes slo en lang ball opp sentralt i banen. Mendy vant hodeduellen foran Mjøndalen-boksen, og headet til Kristoffer Normann Hansen til høyre i banen.

GLADGUTTER: Sandefjord-spillerne feirer Pål Alexander Kirkevolds 2-0-scoring mot Mjøndalen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
GLADGUTTER: Sandefjord-spillerne feirer Pål Alexander Kirkevolds 2-0-scoring mot Mjøndalen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

Han slo fint inn til en totalt umarkert Kirkevold, som hadde få problemer med å heade kula i lengste hjørne til 2-0.

Gode bytter Vegard Hansen gjorde sin første endring i pausen, da Karanveer Grewal kom inn for Martin Strange for å få inn litt mer fart.

Mjøndalen var definitivt mer med etter hvilen, og spilte seg til flere hjørnespark. Thomas Sylling Olsen var høyest i lufta, og var nær ved å utlikne på en av dem, men headingen gikk over mål, muligens via en Sandefjord-spiller.

Etter 65 minutter gjorde Vegard Hansen sitt andre bytte i et forsøk på å få en etterlengtet scoring, da Stian Rasch kom inn for Amidou Diop.

Det satte fart i buskerudlaget, og Rasch kom til en god sjanse etter bare noen få minutter på banen, men headingen fra god posisjon i boksen gikk håpløst utenfor.

Etter 73 minutter gjorde Vegard Hansen sitt siste bytte, da Tim André Nilsen kom inn for Erik Midtgarden.

To kjappe Like etter kom Christian Gauseth til avslutning i god posisjon i boksen, men skuddet gikk rett i lagkompis Alagie Sosseh. Mjøndalen hadde imidlertid mer å komme med: Seks minutter før slutt kom nemlig reduseringen.

Bruntrøyene slo en corner fra høyre, og ballen falt ned til innbytter Nilsen som dro til fra seks-sju meter, via Kirkevold og i nettet.

Hjemmelaget presset voldsomt for utlikning på slutten, og rett før ordinær tid var over utliknet Hansens lag. En corner ble slått fra høyre, og i feltet var Ulrik Arneberg høyest og stanget kula knallhardt i nettet til 2-2.

Målet skulle imidlertid vært annullert. Mjøndalens Sosseh holdt nemlig keeper Tørnes i trøya slik at keeperen ikke fikk gått etter headingen.

Det så altså ikke dommer Kai Erik Steen, og kampen endte dermed 2-2.

Det betyr at Sandefjord fortsatt ikke har vunnet i serien siden 19. april.

SINNA: Lars Bohinen gikk til frontalangrep på dommerteamet etter 2-2-kampen i kveld. Foto: NTB Scanpix
SINNA: Lars Bohinen gikk til frontalangrep på dommerteamet etter 2-2-kampen i kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer