Bohinen vil ha Bergdølmo straffet

- Pisser på spillets ånd, sier sportsdirektøren.

(Dagbladet.no): I et åpent brev på Stabæks nettsider i dag, tar sportsdirektør i klubben, Lars Bohinen, et kraftig oppgjør med André Bergdølmo. Han ønsker at Norges Fotballforbund skal gå inn og straffe midtstopperen for det Bohinen oppfatter som svært usportslig oppførsel. 

– Det Bergdølmo gjorde var å undergrave all den jobb som har vært gjort og han, unnskyld ordbruken, pisser på spillets ånd, skriver Bohinen i brevet.

Straffe
Det var i gårsdagens cupkvartfinale, da Stabæk fikk straffe, at den erfarne midtstopperen så sin sjanse. Mens Daniel Nannskog lå nede med skade, benyttet Bergdølmo muligheten til å sparke opp graset ved straffemerket, og grave en grop der ballen skulle ligge.

Handlingen fikk ikke konsekvenser i kampen, siden Veigar Pall Gunnarsson iskaldt satt ballen i nettet, men etter kampen raste Stabæks spillere og sportssjef.

I dag går Bohinen enda lenger. Han mener Bergdølmo, som forsvarte handlingene etter kampen, undergraver arbeidet for fair play og er et dårlig eksempel for unge fotballspillere.

– Vel var det ikke mange som så dette, og Veigar scoret på straffen, men kommer Bergdølmo og Strømsgodset unna dette står den fotballen vi elsker for fall

Forakt for regler
– Dette er en usportslig handling gjort bak ryggen på dommeren, med en klar hensikt, hvor spilleren hadde god tid til å tenke seg om og vurdere konsekvensene av handlingen og det viser en gjennomgående forakt for spillets regler, mangel på respekt for motstander og for publikum som betaler for å se på, skriver Bohinen.

Han sier NFF nå må reagere, hvis deres satsing på fair play skal kunne tas alvorlig.

LURING: Andre Bergdølmo kunne juble for mål, men ikke for seier i kampen mot Stabæk på Marienlyst i går. Nå anklages han av Lars Bohinen, som mener han oppførte seg usportslig da gjestene fikk straffe. Foto: SCANPIX
LURING: Andre Bergdølmo kunne juble for mål, men ikke for seier i kampen mot Stabæk på Marienlyst i går. Nå anklages han av Lars Bohinen, som mener han oppførte seg usportslig da gjestene fikk straffe. Foto: SCANPIX Vis mer

– Jeg regner definitivt med at NFF tar affære skal Fair Play satsingen deres være noe annet enn et fint flagg å bære fordi FIFA har sagt at det må de gjøre.

Redegjørelse

NFFs informasjonssjef Roger Solheim sier til Dagbladet.no i ettermiddag at de trolig kommer til å be om en redegjørelse fra Bergdølmo og Strømsgodset.

– Det kommer vi sannsynligvis til å gjøre. Det er vanlig når vi får kjennskap til saker gjennom media. Da ber vi spillere og klubb om en redegjørelse, og på bakgrunn av det ser vi om det er grunnlag nok til å gå videre med det.

– Hvor viktig er fair play for NFF?

– Fair play er et av våre viktigste satsingsområder, og det er klart at hvis det skulle vise seg at det er noe i de påstandene som er kommet fram, så ser vi meget alvorlig på det. 

Hvis NFF krever en redegjørelse får Strømsgodset noen dager på seg til å svare, men dommer Sveid Oddvar Moen bekrefter overfor Dagbladet.no at situasjonen ikke er omtalt i rapporten.


– Ingen av oss så situasjonen, sier Moen til Dagbladet.

Bohinen vil ha Bergdølmo straffet

- Dårlig spøk

Sportslig leder i Strømsgodset, Jostein Flo, har i dag snakket med Bergdølmo om episoden.

- Det var en dårlig spøk. Det var ikke ment unfair. Det var en episode på lik linje med keepere som psyker ut spissen, som også kan være humoristisk ment, sier Flo til Dagbladet.no.

Han innrømmer at humoren til Bergdølmo ikke var av ypperste klasse, men synes Bohinen tar for hardt i.

- At Lars reagerer på fair play, er greit. Men vi mener at dette kanskje ikke er den rette situasjonen å ta tak i, sier Flo.

RASER: Sportsdirektør i Stabæk, Lars Bohinen, krever at NFF tar affære mot André Bergdølmo i et åpent brev.