Bohinens keepertrener kokte over i nytt tap

Ropte på straffe.

Sandefjord - Stabæk 2-4 (1-2)

SANDEFJORD (Dagbladet): Sandefjord hadde kniven på strupen før lørdagens kamp mot Stabæk. Med bare 13 poeng lå laget sist i Tippeligaen.

Og det ville seg ikke i kveld heller. Stabæk vant 4-2, i det som utviklet seg til en opphetet kamp på Komplett Arena.

På stillingen 3-2 til Stabæk gikk hjemmelagets Kjell Rune Sellin i bakken. Publikum ropte på straffe, men dommer Espen Berntsen vinket spillet videre.

Det fikk det til å koke over for Sandefjords keepertrener Hans Petter Olsen. Han raste på sidelinja, og ble sendt på tribunen. Igjen følte Sandefjord at dommeren dømte imot dem - som i Tromsø forrige helg.

Hånlig Hver gang dommer Berntsen blåste i Sandefjords favør resten av kampen, jublet publikum hånlig.

- Det var straffe. Stabæk-spilleren løftet armen over skuldra (til Sellin). Det var soleklar straffe, sier Sandefjord-trener Lars Bohinen til C More.

- Føler du deg forfulgt av dommerne?

- Jeg gidder ikke å snakke mer om dommerne. Situasjonene taler for seg. Vi må begynne å ta poeng, sier Bohinen.

- Jeg kan ikke se at spilleren til Sandefjord blir holdt eller hindret. Både assistenten og jeg mener at det ikke foregikk noe straffbart, sier dommer Berntsen til Dagbladet.

Tidlig scoring Det ble en innholdsrik første omgang på Komplett Arena. Første mål kom allerede etter fire minutter. Det var en lekkerbisken av Adama Diomande. Yassine El Ghanassy krosset ballen til Ernest Asante. Han sendte den videre til Diomande, som skjøt direkte i mål.

2-0 kom sju minutter seinere. Det var også en scoring av den lekre sorten. Cole Grossman fikk ballen fra Ville Jalasto på Sandefjords halvdel. Han tok den med seg, og skjøt knallhardt opp i nettmaskene.

Et sjokk for hjemmelaget. Og enda verre: Det virket som om laget mistet selvtilliten totalt.

Men etter 27 minutter ble det tent et nytt håp. Pål Alexander Kirkevold kriget ballen med seg på løp utenfor 16-meteren, og reduserte til 1-2.

MÅLTYV: Adama Diomande scoret to mål for Stabæk mot Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix
MÅLTYV: Adama Diomande scoret to mål for Stabæk mot Sandefjord. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg var misfornøyd med åpningen. Vi var altfor passive, sa Sandefjord-trener Bohinen i pausen.

Mer trøkk Sandefjord hadde mer trøkk i spillet i starten av andre omgang. Da fikk de også med seg publikum - i overkant av 3000 - som håpet på en tidlig utlikning.

Trener Bohinen hadde åpenbart sagt noen velvalgte ord i pausen.

Men til tross for offensive takter, lyktes ikke Vestfold-gutta. I stedet våknet Stabæk til liv igjen da drøye timen var spilt. Laget fikk en kjempesjanse. Ernest Asante stormet opp på høyrekanten. Han sendte den videre til Muhamed Keita, som fant Diomande foran mål. Men forsøket rant ut i ingenting.

Så skjedde det ting i den andre enden. Uret viste 73 minutter, og Pål Alexander Kirkevold dunket inn sitt andre mål for dagen. 2-2! Da måtte Stabæks sportsdirektør Inge André Olsen ta seg en runde på tribunen.

Straffespark Men hjemmelaget var ikke lenge i paradis. Ett minutt seinere fikk Stabæk tildelt straffespark. Det kunne virke noe billig. Men Diomande gjorde ingen feil, og sørget for 3-2.

- Han kunne like gjerne ikke ha dømt straffe, sier Bohinen.

Like etterpå falt Kjell Rune Sellin innenfor 16-meteren. Spillere og publikum ropte på straffespark, men dommer Espen Berntsen vinket spillet videre. Det fikk det til å koke over for Sandefjords keepertrener, som ble vist ut.

Rett etterpå økte Stabæk til 4-2 ved Luc Kassi. Kampen var avgjort. Sandefjord styrer mot nedrykk.

TAPTE IGJEN: Lars Bohinen og Sandefjord. Foto: NTB Scanpix
TAPTE IGJEN: Lars Bohinen og Sandefjord. Foto: NTB Scanpix Vis mer